tezenemosfet
Üye
Evet, röleyi elbette ki karttan sökerek test ettim. Röle sağlam KSP13'ün NPN transistörün kollektöründen röleye bağlantı var. Arada direnç ve bir diyot da mevcut. Transistörü de karttan sökerek test ettim, sağlam. LM 324N 4'lü op-amp arızalı olabilir mi diye düşünüyorum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mıdır? Teşekkürler.umarım sağlam dediğiniz röleyi kart üzerinde test etmemişsinizdir... bir de suni yük filan boş işler al eline bir tane 12-24 volt oto ampülü onunla test et gerçekten akım verip vermediğini görürsün. bu arada röleyi kart üzerinde test ettiysen röleye giden ve yolu üzerindeki tüm bileşenleri ölç.
Merhaba akü bağlantısı şarj cihazının çıkışındaki XLR konnektöründen yapılıyor. İşte bu konnektörde çıkış yok. Röle, SMPS çıkışını kontağından bu XLR çıkış konnektörüne aktarıyor. İşte bu noktada problem var. Benim anladığım kadarıyla DC 27.6 Voltun üretilmesinde bir problem yok sorun çıkışa röle ile bunun aktarılamamasında. Sanırım şarj kontrol ünitesinde sorun var. Şarjın başlaması ve akülerin dolup dolmadığı kontrol edildikten sonra şarjın kesilmesine karar veren bölümde sorun var. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada Zonguldak Merkezdeyiz. Okulumuz Bilim ve Sanat Merkezidir.Bir ek bilgi daha bazı sarj aletleri akü bağlamadan çıkış vermeyebilir.
Tl494 un besleme ve referans gerilimlerini olcermisiniz?
Yer neresi hangi okul? Yakın isek benimde çok bilgim yok ama beraber bakabiliriz.
Hayır, akü bağlamadım. Akü bağlantı noktasında çıkış voltajı yok çünkü. Ben SMPS çıkışını kontrol ettim. Acaba sorun SMPS devresinde mi dedim ancak SPMS trafosundan hızlı diyoda oradan bobin ve çıkış filtre kondansatörüne baktım. Kondansatörün bacağında boşta 27.6 volt mevcut. Zaten cihaz da 27.6 Volt üretiyor ve 24V/5A çıkış vererek akü şarjı yapıyor.Siz bu testleri akü bağlantısı yaparak mı yapıyorsunuz?
Anladım üstadım, akü şarj cihazı öncelikle akü gerilimini almadan röle devreye girmez diyorsunuz. Bu durumda mutlaka bir akü ile test yapmamız gerekecek. Belki de cihaz sağlam bu durumda çünkü tekerlekli sandalyenin aküleri de bitik durumdaydı. Açıp baktık ve aküler şişmişti. Teşekkür ederim ilginize. Bu cihazın çalışma ve kullanım detaylarını bilmediğimiz için acaba cihaz mı arızalı demiştik. Testi yapıp yine son durum hakkında bilgi veririm. Kolay gelsin.Siz bu testleri akü bağlantısı yaparak mı yapıyorsunuz? Şarj cihazı xlr konnektörden çıkış vermeden önce sizin aküden şarj aletine xlr konnektörü bağladığınızda akü voltajını şarj aleti görmeli ki şarj için çıkış versin.
Akü bağlamadan çıkış vereceğini düşünmüyorum. Şarj aletiniz kaliteli bir şarj aletine benziyor. Yinede tam emin değilim ama senaryo böyle olmalı.
Anladım üstadım, akü şarj cihazı öncelikle akü gerilimini almadan röle devreye girmez diyorsunuz. Bu durumda mutlaka bir akü ile test yapmamız gerekecek. Belki de cihaz sağlam bu durumda çünkü tekerlekli sandalyenin aküleri de bitik durumdaydı. Açıp baktık ve aküler şişmişti. Teşekkür ederim ilginize. Bu cihazın çalışma ve kullanım detaylarını bilmediğimiz için acaba cihaz mı arızalı demiştik. Testi yapıp yine son durum hakkında bilgi veririm. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?