Merhabalar, bir proje yapıyoruz ve bu projemizde acil durdurma düğmesi bulunacak. Bu düğmenin üzerinde 220VAC 10A yazıyor ama biz 12VDC 50-60A geçirmemiz gerekiyor. Bu kadar akım geçer mi eğer geçerse nasıl geçer bu gibi hesaplamalar watt üzerinden mi hesaplanmalı yoksa akım üzerinden mi? Teşekkürler
Hesaplama elemanin akımı üzerinden yapılır.Acil stop butonuyla 60A lık bir kontaktoru(bulabilirsiniz roleyi ) kontrol ederek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Yada su roleden iki tanesini paralel bağlayarak istediginizi yapabilirsiniz. https://www.direnc.net/slb-12vdc-sl-ce--12v-40a
Sanayide oto elk. veya bunlara malzeme satanlarda kolayca bulursunuz bu değerde röle, kumanda için pekala küçük buton anahtar hata düşündüğünüz önerdiğiniz anahtardan daha düşük güçtekiler iş görür.
Sanayide oto elk. veya bunlara malzeme satanlarda kolayca bulursunuz bu değerde röle, kumanda için pekala küçük buton anahtar hata düşündüğünüz önerdiğiniz anahtardan daha düşük güçtekiler iş görür.
Evet biliyorum ama aklıma takılan şu ben bir mühendise sordugumda watt üzerinden hesaplanır dedi ama bazı yerlerde amper yazıyor bazı sitelerde yine watt olarak yazılmış çözemiyorum. Mesela bir role 220V ta 7A geçirebilirken 120V ta nasıl 10A geçiriyor?
Evet biliyorum ama aklıma takılan şu ben bir mühendise sordugumda watt üzerinden hesaplanır dedi ama bazı yerlerde amper yazıyor bazı sitelerde yine watt olarak yazılmış çözemiyorum. Mesela bir role 220V ta 7A geçirebilirken 120V ta nasıl 10A geçiriyor?