220V AC Akım dengeleyici ?

desing

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar bende 220V 6.6KW AC motor var bundan üreteceğim elektriği nasıl 220V dengede tutabilirim ben bunu bir çim biçme motor sayesinde bir nevi jenaratör gibi kullanacağım ama çim biçme motorun hep aynı devirde doneceginden emin degilim o yuzden de 220V kucuk caplida olsa motor devirden dusutugu zaman veya motorun devri yukseldigi zaman dengede tutabilecegim ne olabilir çıkışa bağlayabileceğim ( kondansitör gibi ) umarım anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır ve konuyuda umarım doğru yere açmışımdır. Saygılar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
AC motor mu Jenaratör mü?

Çim biçme motoruna sabit gaz vermek için gaz pedalını kilitlemen gerekir... İlk anda mil akuple olmaması gerekir ,devir aldıktan çim motoru gaz yedikten sonra akuple olmalı...
 
Allah razı olsun mesutelb ama ben durumu anlatamadım herhalde olduya devirden cok az bir şekilde düşrü diyelim ama saniyelik bir düşme o saniyelik olayda 220V'da düşeceği için kondansitör gibi bir yardımcı alet 220V dan düştüğü zaman 220V'ta kısa zamanlı çıkarıp, 220V'dan kısa bir süreli yükseldiği zaman depo edebilen bir alet yok mu?
 
devir problemi olursa frekans etkilenir.gavarnor kontroler kullanmalısın.voltajıda regüle etmen lazım.jeneratörlerde kullanılan avr tipi bişiler kullanmalısın.
 
Arkadaşım dediğin ac motor sincap kafesli ise o motordan bir gerilim alamazsın.Şayet rotoru sargılı ise alabilirsin,üzerinde çalışman gerek.Olaki denedin ve oldu çim biçme motoru gazını sabitleyebilirsen çıkışına voltaj regülatörü koyaraktan gerilimi sabitleyebilirsin.İstersen akü şarj ile akü doldur depo et sonrasında inverftör ile tekrardan 220 Ac elde edebilirsin.Kolay gelsin;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst