2 faz 2 nötr avize bağlantısı ve KAR ilişkisi

58svszr58

Üye
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba.
Öncelikle elektrik bilgimin çok cüzi olduğunu bildirmek isterim.

Bir avizem var. Tek duy. Bir faz bir nötr kablosu var.

Tavanda ise 2 faz 2 nötr (2 kahverengi 2 mavi) var. 2 fazı birleştirip avizedeki faza, 2 nötrü birleştirip avizedeki nötre bağladım. Avizenin çalışmasında bir sıkıntı yok.

Fakat birkaç günde bir KAR atmaya başladı. Uzun aralıklarla attığı için deneme yanılmayla neyin sebep olduğunu bulamıyorum. İlk olarak, yukarıdaki bağlantı şeklinde bir sorun var mı ve KAR’ın atmasına sebep olur mu?

Ev sıfır, ilk kiracısıyım ve taşınalı birka ay oldu. Bundan önce yani taşındığım ilk zamanlarda sadece bir kere daha KAR atmıştı. O esnada elektrikli ocak, elektrikli fırın, buzdolabı ve su ısıtıcı (kettle) beraber çalışmaktaydı. Şöyle bir anekdot paylaşmak istiyorum. Fırın ve ocak montajı için gelen servis, fırın ve ocağa tek hat geldiğini ve beraber yani aynı anda kullanmam halinde sigorta atabileceğini ya da yangın çıkabileceğini söylemişti. Halbuki başka bir elektrikçi arkadaş burada iki hat olduğunu ve aynı anda kullanabileceğimi söylemişti. Ki tüm bina sakinleri bu şekilde kullanıyor. Ocak ve fırın için ayrı prizler mevcut. Dediğim gibi arasında bağlantı olup olmadığını bilmiyorum fakat sadece bir kez KAR attı ve sonrasında uzun süre bir sıkıntı olmadı. Aynı anda kullanabildik cihazları.

Son birkaç haftadırsa belirsiz ve uzun aralıklarla atmaya başladı. Hiçbir bilgim olmadığı için öncelikle sorunun kaynağına dair fikir edinmek istiyorum. En azından doğru olabilecek bir tahmin bile yok kafamda. Sonrasında bir elektrikçi çağıracağım elbette.

Bu arada, yeni bina olduğu için sık sık BEDAŞ tarafından olduğu söylenen kesintiler yaşandı, bina yönetiminin verdiği bilgiye göre.

Evde kullanılan KAR şu: https://www.se.com/ww/en/product/EZ...t-breaker---4p---25a---30ma---ac-type---400v/

Fikri olan varsa, müteşekkir kalırım.

İyi akşamlar.

Emre,
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Emre bey hayırlı akşamlar.
Öncelikle tavandaki 2 mavi kablo nötr hattına bağlıysa avize bağlantınızda yanlışlık yok.
KAR ın atma sebebi bu değil muhtemelen.
Seyrek Aralık'ta attığı için kontrol yapılması ve sonuca ulaşmak biraz zor olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst