2 adet speed dome tek klavyede çalışmadı bir türlü

TNT1

Üye
Katılım
19 Mar 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba ,
Arkadaşlar 2 adet speed dome tek kontrol klavyesinde bir türlü çalıştıramadım tüm ayarlamalar doğru olmasına rağmen. kamera seçip sağa sola döndürmek istediğimizde ekranda çizgiler oluyoyor ama hareket etmiyor. kameraları tek tek klavyeye bağladığımda çalışıyor komut alıyorlar.
 
Merhaba, marka ve data protokol nedir? Kameralara ID verildi mi, varsa dip switch ayarı yaptınız mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Merhaba, marka ve data protokol nedir? Kameralara ID verildi mi, varsa dip switch ayarı yaptınız mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk
merhaba kamera VENAS VN-630E SPEED DOME marka Longse SN-630E protokol pelcod-d id lerde verildi. dip switch ayarı yapıldı kameraları klavyeye tek tek bağlayınca komut alıyorlar çalışıyorlar ama ikisini aynı anda klavyeye bağlayınca ekranda parazit oluyor komut verirken ve çalışmıyor.
 
Merhaba, söylediğiniz markayı kullanmadım. Ancak aklıma gelen olasılıkları yazacağım. Genelde dome kameraların taban kartlarında Data + ve - lerde ters, polaritede çakışacak bağlantılar yapılmış olabiliyor. Birde son dome kameranızda termination (sonlandırma) ayarı yapmayı unutmamak gerekli. Bağlantılarınız half mı, full dublex'e göre mi ayarlı? Arada herhangi bir çevirici kullanıyormusunuz diye düşünüyorum. Yinede markanın distribütöründen yardım ve doküman almakta fayda var. Umarım kısa zamanda çözersiniz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Merhaba,
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
data bağlantıları düzgün + ve - olması gerektiği gibi.sonlandırma derken anlamadım nasıl bir sonlandırma yada nasıl yapılıyor.? bağlantılar ise 4+1 cctv kablo ile çekildi ayrıca enerji için 0,75 harici çekildi. yeşil ve sarı data olarak belirlendi.. bağlantı bu. çevirici yok direk kontrol klavyesi ile kamera arası bağnatı var.firma ile görüştük sorunu anlattık daha bir çözüm bulamadık.
 
Adaptör akımı yeterli mi? Tek tek denendiğinde göstermesi tek kamera için yeterli olduğunu gösterir, 2 si bağlanıncaki karlanma besleme yetersiz demektir!
 
Merhaba TBT1, aslında data ve görüntü ayrı kablolardayken görüntüde oluşan çizgiler normal bir durum değil. by lent'in söylediği gibi dome kameraların ikiside haraket etmeye çalışıyor ve güç yetersizleşiyor olabilirmi? Termination aslında buna sebep olmaz ama onuda şöyle açıklayabilirim. Örneğin 1.dome ID:34 ve 2.dome kamera ID:35 olsun. 2.dome dip switchlerinde termination:eek:n yapılır veya varsa (on screen programlama yapılabilen bir dome kameraysa) 35 nolu görüntü (datanın son bulduğu dome kamera) klavyeden ekrana çağırılır. Klavyede menü veya program gibi bir tuşla ekrana açılan menüden ayarlar yapılabilir. Daha öncede söylediğim gibi bu markada tecrübem olmadığından bu güne kadar karşılaştığım bir çok markadaki ortak özelliklere göre genel bir anlatımla yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım bir ipucu yakalarsınız yazılanlardan ve çözersiniz sorunu. Kolay gelsin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için. adaptör akımından olduğunu sanmıorum çün kü her dome için ayrı adaptörü var ve ayrı enerji kabloları çekilmiş.orneğin bir ortamdasınız sağınıda 35 metre bir dome var oraya cctv 4+1 çekildi görüntü ve data için, ayrıcada 0,75 enerji kablosu adaptöre çekildi.
Sol tarafta diyelim 35 metre bir dome var oraya cctv 4+1 çekildi görüntü ve data için, ayrıcada 0,75 enerji kablosu adaptöre çekildi. bu kameraların data girişlerini beraber bağladığımda kameralar hareket etmiyor ve komut verdiğimde parazit oluşuyor ekranda ama orneğin sağdaki kameranın data kablosunu çıkardığımda soldaki kamerayı çalıştırabiliyorum. halen bir çözüm bulamadım yardımlarınız için tşkler.
 
Pek çok noktadan aynı anda veya birden fazla ölçü aleti ile ölçüm almalısın, adaptörler üzerinde led var mı bir yerde kısa devreye sebep oluyor anlaşılan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst