18650 pil elimde alev aldı

Arkadaşlar merhaba bugün punta yaparken 18650 pil elimde birden alev topuna döndü.5 pili punta yapıyordum baştaki alev aldı ve yanmaya başladı. Elimde eldiven gözümde gözlük vardı. Soğuk kanlı davranarak alev alan pilleri sıraladığım pil tutucunun ucundan tutarak güvenli bir yere aldım. Sonra diğer pilleride hafiften vurdurarak alev alan pilden uzaklaştırdım. Değişik korkunç bir olay atlattım benim sormak istediğim bu işi yapanlar bu tarz durumlar için ne tarz önlemler alıyorsunuz. Aklıma gelen fikir dibi bi miktar kum kalanı su dolu metal bir kova olabilir en azından bu tarz durumlar direk atılıabiliyorsa onun için atılıp ağzı kapanabilir fikirleriniz neler

Ekli dosyalar

• 489DE3EC-5451-4C85-89E7-55A9159B8B43.jpeg
    489DE3EC-5451-4C85-89E7-55A9159B8B43.jpeg
    157 KB · Görüntüleme: 34
Pillerle çalışırken, Çok dikkatli olmak.
Şarj/ deşarj da pili ısındırmamak, ( iç ve basıncı yükselen pillerde patlama/alevlenme tehlikesi vardır.
Aşırı şarjı önlemek için mutlaka bms Modül kullanmak.
Pilin kullanılacağı yerlerde mutlaka bms modül kontrolünde kullanmak.
Şişen lion pilleri tekrar şarj etmemek
Pillere kısa devre yaptırmamak vs vs...

Son düzenleme:
Pillerle çalışırken, Çok dikkatli olmak.
Şarj/ deşarj da pili ısındırmamak,
Aşırı şarjı önlemek için mutlaka bms Modül kullanmak.
Pilin kullanılacağı yerlerde mutlaka bms modül kontrolünde kullanmak.
Şişen lion pilleri tekrar şarj etmemek
Pillere kısa devre yaptırmamak vs vs...
Aynen hocam bunlara acayip dikkat ederim bms olmadan zaten kullanılmaz ama görünmez kaza bms için gruplarken alev aldı.

Buğra bey , büyük geçmiş olsun, yaşadığınız olaya sebep kısadevre mi?

Geçmiş olsun. Lityum pile kesinlikle suyla müdahale etmeyin.
Valla hocam elimde yangın söndürmede var ama sönmesini bekledim güvenli bir yere alıp mecbur dediğim gibi kum dolu bir kova fln olsa iş görürdü belki
yani punta yapışık kalıp ısıdan dolayı mı patladı yoksa pil mi delindi
Tahminimce delindi

Arkadaşlar merhaba bugün punta yaparken 18650 pil elimde birden alev topuna döndü.5 pili punta yapıyordum baştaki alev aldı ve yanmaya başladı. Elimde eldiven gözümde gözlük vardı. Soğuk kanlı davranarak alev alan pilleri sıraladığım pil tutucunun ucundan tutarak güvenli bir yere aldım. Sonra diğer pilleride hafiften vurdurarak alev alan pilden uzaklaştırdım. Değişik korkunç bir olay atlattım benim sormak istediğim bu işi yapanlar bu tarz durumlar için ne tarz önlemler alıyorsunuz. Aklıma gelen fikir dibi bi miktar kum kalanı su dolu metal bir kova olabilir en azından bu tarz durumlar direk atılıabiliyorsa onun için atılıp ağzı kapanabilir fikirleriniz neler
Kullandığın piller orjinal miydi

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri