2025 yılının haziran ayında fen lisesinden mezun oldum, 18 yaşımdayım. yks sınavında kötü bir sıralama yaptım ve bu sene bir üniversiteye yerleşemedim, zaten lisenin başından beri derslere ilgim yoktu hep ailemin itmesiyle kalkmasıyla bir şekilde mezun oldum. lise yıllarımda pek iyi geçmedi asosyal biriydim malum okulu, dersleri, ortamı, hocaları, sevmeyince arkadaş edinmekte zor oluyor. anneme babama defalarca beni açık liseye verin dedim fakat dinlemediler.
hem yapmak istediğim meslekte üniversitenin şart olmamasından ötürü (üniversite okursam muhtemelen makine veya elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım, bu bölümde öğretilen bilgisayar programlarına baktım ve öğretilen programların gerçekten 4 5 sene gibi bir süreye ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum o programları ben kendi başıma 2 3 yılda öğrenirim gibime geliyor, yanlışım varsa düzeltmenizi rica ediyorum) hem de üniversitenin artık pek bir kıymetinin kalmamış olmasından ötürü (malum tıp dışında artık üniversite okumanın pek bir anlamı yok, ortalık işsiz dolu hadi iş bulsa bile günde 11-12 saat çalışıp 30-32 bin tl maaş alıyorlar) üniversiteyi okumama kararı aldım.
şimdi 18 yaşımdayım ne işim var ne gücüm var vasıfsız halde kaldım ortada, aklımda çok meslek var teknik işlere meraklıyım el becerisi isteyen işlere meraklıyım endüstriyel elektrik öğrenmek istiyorum kaynak öğrenmek istiyorum inşaatlarda elektrik tesisatçılığı yapabilmek istiyorum soğutma sistemlerinde vs. çalışmak istiyorum kalıpçılık yapabilmek istiyorum inşaat makinelerini kullanmasını öğrenmeyi istiyorum ama ailem artık yaşımın geçtiğini bu işlere çocuk yaşta başlamış olmam gerektiğini söylüyor üniversite okumamda ısrar ediyorlar. üniversite okursam hem okul okuduğum süreçte hem de mezun olduktan sonra mutlu bir hayat yaşamayacağıma eminim ama ailem okul okumamda ısrarcı.
ne yapmalıyım bilmiyorum sizce onları dinleyip üniversiteyi bir şekilde bitirmelimiyim yoksa direkt iş hayatına mı atılmalıyım? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler