Nasıl aSorunuzdan bir şey anlaşılmıyor. Daha düzgün kelimelerle ifade ederseniz bu konuda size her türlü yardımda bulunabilirim.
Nasıl anlaşılmadı anlamadım. Açık tip güç şalterleri ile (motorlu kendini kuran büyükşalterler) ile bir transfer panosu devre şeması kumanda devresi istemiştim. Basit sitemlerde iki kontaktör ile yapılıyor ya büyük şalterler ile açtırma kapama bobini devreye girişleri elektriksel ve mekanik kilit sistemi v.s detaylar öğrenmek istiyorum .ÖZETLE büyük şalterler ile açtırma kapama bobinli bir transer panosu projesi arıyorum.teşekkürler
Teşekkürler. Peki şöyle birşey olma durumunda ne olur jeneratör şalteri aktif ike ve jeneratör çalşıyorken şebeke şalterine elim ile üzerinden kursam ve aktif etmek için üzerindeki butona bassam.kurarmı ben bir ara denedim ama enerji yokken kontak değişme sesi geliyor ama boşadüşüyor du bu açma kapama bobinindenmiydı yoksa bazıları şalter üzerinde enerji yoksa kurmuyormuş heraldeAçık tip şalterlere motor açma ve kapama bobini takılması şalteri uzaktan kontrol etmenize yardımcı olur. Motorda sürekli enerji olması gerekmektedir. Şalterin yayı boşaldığında tekrar yayı otomatik olarak kurar. Açma bobini şalteri OFF yapmak için kullanılır. Şalter üzerindeki 0 butonu ile aynı fonksiyondadır. Kapama bobini şalteri ON yapmak için kullanılır. Şalter üzerindeki I buton ile aynı fonksiyondadır. Açma ve Kapama bobinleri anlık gerilimle çalışırlar sürekli enerji vermenize gerek yoktur. Bobinlerin birçoğu sürekli enerji altında kalmaya uygun olsa da sürekli enerji vermek pek tercih edilmez. Mekanik kilit iki şalterin aynı anda ON olmasını mekaniksel olarak engeller. Transfer panolarında mekanik kilit kesintili geçiş olan sistemlerde kullanılır. Senkron sistemlerde mekanik ve elektriksel kilit kullanılmaz. Markaların transfer için özel üretilmiş cihazları mevcuttur. Ekli dosyalarda ABB ve SİEMENS markaların cihaz katalogları mevcut. Bu cihazlar 3 şalteri (kuplajlı) kontrol edebilir. Kataloglarda şalter bağlantı şekillerini de bulabilirsiniz
Birde genpower ile ilgibir belge varmıdır sizde birkaç yerde o markadan gördüm. fortrust GEC6120D diye bir kontrol cihazı var bunun ile ilgili bir proje varmı örnekAçık tip şalterlere motor açma ve kapama bobini takılması şalteri uzaktan kontrol etmenize yardımcı olur. Motorda sürekli enerji olması gerekmektedir. Şalterin yayı boşaldığında tekrar yayı otomatik olarak kurar. Açma bobini şalteri OFF yapmak için kullanılır. Şalter üzerindeki 0 butonu ile aynı fonksiyondadır. Kapama bobini şalteri ON yapmak için kullanılır. Şalter üzerindeki I buton ile aynı fonksiyondadır. Açma ve Kapama bobinleri anlık gerilimle çalışırlar sürekli enerji vermenize gerek yoktur. Bobinlerin birçoğu sürekli enerji altında kalmaya uygun olsa da sürekli enerji vermek pek tercih edilmez. Mekanik kilit iki şalterin aynı anda ON olmasını mekaniksel olarak engeller. Transfer panolarında mekanik kilit kesintili geçiş olan sistemlerde kullanılır. Senkron sistemlerde mekanik ve elektriksel kilit kullanılmaz. Markaların transfer için özel üretilmiş cihazları mevcuttur. Ekli dosyalarda ABB ve SİEMENS markaların cihaz katalogları mevcut. Bu cihazlar 3 şalteri (kuplajlı) kontrol edebilir. Kataloglarda şalter bağlantı şekillerini de bulabilirsiniz
Eğer gerekli kilitlemeleri yapmazsanız kurar. iki şalterde ON olur. Bunun için mekaniksel ve elektriksel kilit yapılması gerekmektedir. Bunun olmaması için şalterlerin üzerindeki ON OFF butonlarına kilit takılır. Eğer iki şalterde aynı anda ON yaparsanız özellikle jeneratörde ciddi arızalara neden olursunuz. Şebeke enerjiniz yok iken jeneratör çalışırken ikisi de ON yaparsanız trafonuzu tersten beslemiş olursunuz. Bu bir bakım anında olursa çalışanın hayati tehlikesi olur.Teşekkürler. Peki şöyle birşey olma durumunda ne olur jeneratör şalteri aktif ike ve jeneratör çalşıyorken şebeke şalterine elim ile üzerinden kursam ve aktif etmek için üzerindeki butona bassam.kurarmı ben bir ara denedim ama enerji yokken kontak değişme sesi geliyor ama boşadüşüyor du bu açma kapama bobinindenmiydı yoksa bazıları şalter üzerinde enerji yoksa kurmuyormuş heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?