15 saat ışık almasi gereken tavuklarim icin ldr li zaman sayan devre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpozbur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpozbur

Üye
Ldr gün ışığını algiyacak gün batınca ışıklar devreye girecek günün doğumundan itibaren 15 saat sonra ışıklar sönecek bana böyle bir devre lazim çözüm önerisi olan varmi

Ldr gün ışığını algiyacak gün batınca ışıklar devreye girecek günün doğumundan itibaren 15 saat sonra ışıklar sönecek bana böyle bir devre lazim çözüm önerisi olan varmi
Gündüz ışık almıyorlar mı?
Gece 15 saat ışık vermek aşırı olur.
15 saat gece nerede var merak ettim.

Soruda mantık hatası yok mu? Hatta 2 mantıksızlık...

Gün batınca ışık yakacak...
Günün doğumundan itibaren 15 saat sonra ışıklar sönecek ...

Gün batımı ile doğumu arası zaten kabaca 19 ila 7 arası 12 saat yapar arkadaşım. Tekrar sorunu gözden geçir derim.

Önümüz kış ve kışın günler kısa 8 de gün doğuyor 17 gibi gün batıyor yaklasik 9 saat gibi gün ışığı oluyor gün doğumunda başlayan 15 saatlik dilim gün batımında doluyorsa zaten ışığa gerek kalmıyor ama süre dolmadan gün batarsa ışıkları açacak süre bitiminde kapatacak

Tavukların günde 15 saat ışık alması gerekiyor.
22:00-07:00 arası ışıklar yanmayacak.
07:00-22:00 arası ise hava kapalı olunca ve güneş batınca yanacak.
Anladım şimdi.

Tavuklarin günlük yumurtlamasi icin 15 saat isik alıp yem yemeye devam etmeleri gerekiyor 7 de Doğan Gün 19 da batasa 12 saat yapıyor buda 3 saat daha ışığa ihtiyacım oldugu anlamına geliyor ldr Gün işini gördüğü an 15 saatlik zaman işlemeye başlayacak eğer 15 saat lik zaman diliminde Gün ışığı giderse ldr bunu algılayıp ışıkları açacak ve a5 saat sonunda devreyi lapatacak

Tavukların günde 15 saat ışık alması gerekiyor.
22:00-07:00 arası ışıklar yanmayacak.
07:00-22:00 arası ise hava kapalı olunca ve güneş batınca yanacak.
Anladım şimdi.
Evet bana bu konuda ne önerirsiniz bunun icin bir devre varmi yada zaman saatleri varmi böyle çalışan

Gün doğunca şu kadar saat sonra sön ya da gün batınca yan olayını akıllı prizle yapabilirsiniz fakat prizi kullanabilmek için internet gerekli. Birde arada hava kapalıysa yan olayı olmaz akıllı prizle.

Evet bana bu konuda ne önerirsiniz bunun icin bir devre varmi yada zaman saatleri varmi böyle çalışan
https://www.hepsiburada.com/xkoren-...ezervli-haftalik-programlama-pm-HBC00006H41B4

Zaman ayarı için böyle saatler var.

https://www.pttavm.com/220-volt-fot...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.92.2

Buna benzer sensör takılacak.

Lamba sayısı ve güçleri fazla ise bunların kontakları fazla akımı taşımaz.

Elektrik işinden anlamıyorsan elektrikçiye yaptırman daha uygun olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…