Çoluğu çocuğu memlekete gönderince yine filme sardım. Uzun süredir izleyemiyordum
Jason statham hayranıyım biraz. Sırayla şimdi onun tüm filmlerini izlemeye çalışıyorum. Bugünde "13" adlı filmini izledim. Film bir çok filmine göre monoton olmasına rağmen bir sahnesi vardı ki, ister istemez insanlığın nereye gittiğini düşünmeden edemedim... film boyu kafaya bunu taktım. Paranın, zenginliğin (çok para ve zenginlik diyelim) aslında insanı nerelere sürükleyebileceğini gördüm tekrardan...
Zengin olunca insan bir çok şeye çok erken yaşlarda kavuştuğundan bir müddet sonra doyumsuzluk başlıyor, bir tatmin olamama, bir mutsuzluk...
günümüz çocuklarında olduğu gibi. Bizim 30-40 yaşında sahip olduğumuz şeylere onlar 10 lu yaşlarda sahipler ve hep daha fazlasını istiyorlar, aileleri bunaltıyor ve hala mutlu olamıyorlar...
İmkanlar ısınırsız gibi gözüksede sınırlı olan dünyada bir yerde bir tıkanma devreye giriyor ve MADDE PES EDİYOR, BİTİYOR... maneviyat da yoksa artık sapkınlıklar başlıyor... Uyuşturucu, alkol, kumar, cins cinsine ilişkiler v.s v.s. bu doyum sonucu farklı şeyler yaşama arzusundan kaynaklanıyor bence...
Filmde de bu vardı. Zenginler, insanların birbirini öldürmesi üzerinden, onları seyrederek zevk alıyorlardı. Gerçi bu ilk olan bir şey değil ama..Eskinin güçlü krallıklarında da arenalarda insanların ölümüne dövüştürüldüğünü biliyor ve izliyoruz...
Allah cümlemizin yardımcısı olsun, bizleri maneviyatından ayırmasın, inanmayanlara da vicdanı , merhameti, insanı sevmeyi , saymayı nasip etsin inşallah... sağlıcakla...
Filmi izleyeceklere de iyi seyirler...