şalter tutmuyor.

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar
çalıştığım yerde 0,4 kv barada dağıtım için kullandığımız 630 A lik kurma motorlu çekmeceli şalterlerimiz var. bu şalterlerden bir tanesi geçen gün uzaktan açma butonuna basılınca açıp, yayı kurup kapatıyor ve tekrar açma yapıyor . beslediği panoya anlık olarak enerji gelip gitmeye başladı. bu döngü bu şekilde devam etmeye başladı. aç-kapa-aç-kapa bu olay şalter kapalı konumdayken açma verilmek istendiğinde oluştu.kumanda sigortası indirilerek bu döngüye son verildi. daha sonra şalter kapama verilmek istendiğinde tutmamaya başladı. mekaniki olarak şalterin tırnağının tutmadığı yayın boşaldığı görülüyor. tırnak üzerinde aşınma ve ufak erozyon bulunmakta acaba bundan dolayımı yoksa başka bir sebepten dolayı mı böyle bir arıza yapıtı. bu konu hakkında bilgisi veya bu şalterlerin bakımı konusunda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
not: şalter dışarıda yani yüksüz olarakta tutmuyor. kapama yapmıyor sürekli trip pozisyonunda kalıyor. manuel olarakta el kurma kolu ile denendi ancak sonuç aynı.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
muhtemelen siz aramışsınızdır ama modelini google da yazıp aratırsanız bilgilere ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
şalter 10 yıldan daha eski general electric marka bırakın bilgiyi fotoğrafı bile yok. yedek parça filan hak getire...
 
Aynı sorunu bizde 800A'lik şalterde yaşadık.Yedek şalterimiz olmadığından dışırdan başka tip şalterle geçici şalter bağladık.Arızalı şalteri servisine gönderdiğimizde yurt dışından parça getirip,mekanik kısım değiştirildi.
 
acil açtırma butonu veya onun tesisatında olabilir acil açtırma butonu basıldığında oldu diyorsunuz bu durumda buton kontakları yapışmış olabilir veya buton dış mekanda ise içine su almış olabilir daha önce böyle bir durumla karşılaştık buton kutusu bir yerden su alıyor delik ist tarafta kalıyor suyun akabileceği hiç bir delik yok içi su doluyor zamanla
 
bu konuda size yardımcı olabilirim iletişime geçersek sorununuzu çözmek için elimden geleni yaparım ayrıca bir sorum olacak şalterinizde Şebeke enerjisi kesildiğinde açma sinyali geliyormu yani şebekede veya şalterin kumandasını besleyen enerji kesildiğinde şalter açıyormu eğer açıyorsa düşük gerilim bobini vardır ve bu yanmış olabilir bu bobinin yanması ilede şalteriniz hiç bir şekilde çalışmaz ( kontaklar kapanmaz )
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst