Şifreli Plc'nin Çalışmasını Koşula Bağlamak Hakkında

berkay411

Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
24
İşletmede ki plc'lerin kodları şifreli ve erişemiyoruz. Plc'ler start butonuna basınca çalışıyor fakat buna bir koşul eklemek istiyoruz. Benden bir onay almadan butona basılsa dahi çalışmasını istemiyorum. Bunu hangi şekillerde yapabiliriz neler gerekli ve neleri araştırmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar ,

Şifreyi kırman zor ve zaman alacak muhtemelen. Eklemek istedigin koşullar kolay ve kısa ise kumanda devresi yaparsın start butonun inputunu ordan geçirip iletirsin plc yada koşullari ayrı bir plc toplayıp koşullar saglanınca röle çektirip NO kontaklarından start butonunu inputunu geçirip devam edebilirsin.Koşulları yazarsan daha detaylı yardımcı olmaya çalisabiliriz.İyi çalışmalar
 
C# ile bir windows form uygulaması yaptım ve bunu erp sistemine bağladım. Her makinenin yanında bir panel pc olacak ve uygulama açık olacak, aktif iş emirlerinden birini seçtikten sonra plc butonundan start verip çalışacak. Makineyi durduğu zaman ekranda mola, arıza veya iş bitti gibi seçenekleri seçtikten sonra yeniden başlamaya hazır hale gelecek.
 
eğer sistem uygunsa stop devresini kullanmak daha mantıklı olabilir. böylelikle yetkilendirme işlemi yapılmadan makineye start verilmemiş olur.
 
Her yenıden başlamada, senin makına başında olman gerekecek, wc, yemek veya izin durumunda, sistemi kendine bağlamakmı istiyorsun.
 
Her yenıden başlamada, senin makına başında olman gerekecek, wc, yemek veya izin durumunda, sistemi kendine bağlamakmı istiyorsun.
Sadece durma sebebini seçip onaylamasını istiyorum. Makinanın başında sürekli bir kişi duracak üretim emrini seçtikten sonra başlatabilecek ve durma sebebini seçtikten sonra yeniden başlatabilecek fakat seçim yapmaz ise butona bassa bile makina başlamayacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst