Şebekesi olan eve ges kurulumu hakkında bir soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rimejia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de aklıma takılan başka bir konuyu sorayım. Ongrid hybrid inverter var diyelim şebekeye de satıyor, tedaş elektriği kesti bizim şebekeye satışı nasıl kesecek, velev ki eve geldi kesti 1 kullanıcı için. Çok kullanıcı varsa ges ile elektrik satan, Almanya da herkesin evinde ges var, tek tek evleri dolaşıp mı elektriği kesiyor, şebekede çalışan adamı elektrik çarpar diyen ustamın bununla ilgili bir fikri veya teorisi var mı
Büyük ihtimal benzeri bir sistem mahsuplaşmalı kurulumlar için yapılıyordur. İnternette araştrdığımda ges yönetmeliğine uygun panolar satışta var ve benim panomdan çok daha kapsamlılar. Tedaş yönetmeliğinde de adalama konusunda önlem alınmalıdır, bakım personeli için büyük risk taşır diye yazmakta.

NOT: Eviriciler ile ilgili önemli bir emniyet koşulu şudur: şebekede enerji yokiken PV sistemin ayrılması gerekir. Planlı ya da plansız enerji kesintilerinde PVsistemin şebekeyi veya yerel dağıtım sistemini besleyip elektrik çarpma riskininortaya çıkmasının önlenmesi için bu zorunludur. Bu durum “adalanma” olarakadlandırılır ve şebeke/dağıtım sisteminde çalışanlar için potansiyel bir tehlike arzeder. İlgili teknik ve ilgili mevzuat bir PV sistemin adalanmada çalışmasınınönlenmesi için ciddi önlemler alınması gerektiğini ortaya koyar. Sistem tasarımıyapılırken adalanmaya izin verilmeyecektir. Fazlardan herhangi birinde veya tümfazlarda enerji kesintisi olması durumunda monofazlı / trifazlı eviricilerdeadalanma önlenemiyorsa arayüz koruma rölesi kullanılmalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri