Beton ve sert duvar delme işi için bir şarjlı matkap almayı düşünüyorum. Özellikle beton duvarlarda rahat çalışabilecek, mümkünse uzun ömürlü bir model arıyorum.
Daha çok Bosch GBH 180 tavsiye ediyorlar.
Darbeli matkap mı yoksa kırıcı-delici (SDS Plus vb.) mi tercih etmeliyim konusunda da görüşlerinizi almak isterim. Bildiğim kadarıyla kırıcı-deliciler beton işinde daha güçlü oluyor ama kullanıcı tecrübesi benim için önemli.
Kullanan arkadaşlar varsa:
Marka/model önerisi
Memnuniyet durumu
Artı/eksi yönleri
Fiyat/performans önerileri
4AH tam şarjla nasıl performans sergilediği (kaç delik delebilirim)?
BOSCH Impact Kontrol 36 Parça Karışık Set 2 608 522 365
Bosch Expert HEX-9 Çok Amaçlı Matkap Ucu 8'li Set 2608901455
BOSCH GSB 18 V-150 C Profesyonel BITURBO 18 Volt Akülü Darbeli Delme Vidalama(SOLO MAKİNA)
hocam kendime bu seti dizdim delemediğim duvar yok atmadığı sökmediği kırmadığı vida yok.makina biraz ağır tempolu işlerde bilek ağrıtıyor.ağırlığı taktığın 4 8 ah lık bataryaya göre değişiyor ağırlığı ama normal birey için ağır.ufak tefek işlerde elim ayağım oldu ama taahhüt işlerinde seri yoğun tempolu işlerde gitmez.onun dışında bosch gbh 180 de var kenarda ağır kırma dökme işi varsa derin 10-12mm ağır tip dübel atıcaksam,deliceğim yüzey zorluyorsa sarjlı matkabı bu hiltiyi kullanıyorum.görece daha ağır ve manevra kabileyeti az hantal bir cihaz.sarjlı matkabımdan daha ağır.işe göre seçim yapıyorum.ikiside elim kolum ayağım olmazsa olmazım.kablolu 220v hilti matkaptan bunlara gecince çağ atlamıştım.4ah lık batarya ile delinecek yüzeye göre değişir.4lükte farklı 8likte farklı sayıda deler bataryayı zorlamaya göre değişir.metal ahsap yüzeyde sayı gene değişir. ben 8ah lık pro core batarya ile matkap ile 50 60delik deliyorum haftada bir sarj ediyorum.hilti ile 6-8lik olarak 80+.hiltiyi daha çok geniş çaplarda zor yüzeylerde ve derin deliklerde kullanıyorum. 6-8mm delikler için matkap yetiyor.
İşime yarayan, cihazda her zaman Bosch professional tercihimdir.
Yanlız piyasa da ünlü markalara ait sahte çok çeşitli kırıcı, deliciler var.
Yetkili satıcılardan temin edin.
Hatta mümkünse; yetkili satıcıda gidip deneyin.
Şarjlı cihazlarda her daim batarya şarjını takip ve kontrol etmek gerekiyor. Birkaç ay kenarda kaldığında bataryalar bitik, hatta geri dönülemez hasara bile gelebilirler.
Şarjlı cihazlarda her daim batarya şarjını takip ve kontrol etmek gerekiyor. Birkaç ay kenarda kaldığında bataryalar bitik, hatta geri dönülemez hasara bile gelebilirler.
Profesyonel veya ağır işler yapıyorsan Milwaukee genelde tercih edilir; ev/hobi ya da daha hafif işlerde daha uygun fiyatlı ve dengeli bir seçenek Bosch olabilir.
Tecrübelerimde her ikisinide bolca kullandım tavsiyem kesinlikle Milwauke dir. Kırılma, bozulma ve batarya güç kaybına hiç rastlamadım. Heleki avuç taşlama çok çok başarılı idi. Bir tam günde akşama kadar tava keserdik Hiç bir şekilde yarı yolda bırakmadı
Bosh ise çabuk ısınır ve bataryalar genelde birbirine uymaz . Güç olarak da daha basit işler için sanki bana daha uygun gibi gelirdi. Selamlar