İstenilen Doluluk Oranına Sahip Bir işaretin üretimi /DC-DC

selina.

Üye
Katılım
18 Ara 2022
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
26
arkadaşlar merhaba ,

dc-dc düşürücü devresi yapmak istiyorum. Güç elektroniği kitabı ve internet kaynakları üstünde çalışıyorum. Açıkcası daha önce böyle bir devre yapmadım yeni mezunum ve bu işe yeni giriyorum . Güç elektroniği kitabında şu sayfayı çok anlayamadım. Haberleşme dersinde modülasyonları görmüştük ama kafam karıştı açıkcası. Burada ne anlatmak istediğini kısaca ve basitçe bana anlatacak birisi var mı? Ya da şu kaynaktan bak yararı olur dediğiniz.Teşekkür ederim şimdiden.
WhatsApp Image 2022-12-19 at 15.24.58.jpeg
 
Herkese merhabalar, aslında konu kolay, burada testere dişi ve dogrusal bir sinyal ve gerilim karsılastırıcı olarak kullanılan bir opamp entegresi var, iki sinyal opamp ın eviren ve evirmeyen girislerine uygulanıyor,resme bakar isek testere dişi referans sinyalinden küçük oldugu durumlarda cıkış vcc oluyor,testere dişi referans sinyalinden büyük oldugu durumda sinyal 0 oluyor, referans voltajını artırıp azaltarak , cıkışta olusan kare dalganın dolunuk oranını değiştirebiliyoruz, düsünce gücü ile Vr yazan çizgiyi yukarı-asagı hareket ettirirsek mesele anlasılacaktır, ayrıca opamp karsılastırıcı olarak kullanma meselesine bakmanızı öneririm.
 
Son düzenleme:
Herkese merhabalar, aslında konu kolay, burada testere dişi ve dogrusal bir sinyal ve gerilim karsılastırıcı olarak kullanılan bir opamp entegresi var, iki sinyal opamp ın eviren ve evirmeyen girislerine uygulanıyor,resme bakar isek testere dişi referans sinyalinden küçük oldugu durumlarda cıkış vcc oluyor,testere dişi referans sinyalinden büyük oldugu durumda sinyal 0 oluyor, referans voltajını artırıp azaltarak , cıkışta olusan kare dalganın dolunuk oranını değiştirebiliyoruz, düsünce gücü ile Vr yazan çizgiyi yukarı-asagı hareket ettirirsek mesele anlasılacaktır, ayrıca opamp karsılastırıcı olarak kullanma meselasine bakmanızı öneririm.
teşekkür ederim karsılastırıcı opampa da bakacağım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst