İnatçı Sistem Hoparlörü (Çözüldü 82. mesaj)

Neyse, asıl konu sistem hoparlörü ile nasıl müzik (notası) çalabileceğimdi. Bunun asıl nedeni 3 yıl öncesine dayanıyor. O zaman eski YouTube kanalımı açmıştım. Videolara komik olsun diye sansür koyuyordum. Bir keresinde videolarımdan birisinin ismi yanlış anlaşılmıştı ve videonun ismini Google'da aratınca bilgisayardan bip sesi gelmesi ile ilgili sonuçlar çıkıyordu. İlk başta ne olduğunu anlayamamıştım ama dikkatlice okuyunca ne olduğunu o zaman anlayabilmiştim. Bu sonuçlardan nasıl kurtulacağım diye kara kara düşünürken (ondan sonra videonun ismini değiştirdim) sistem hoparlörü ile çalınmış bir şarkıya rastladım. Şarkıyı beğendim ve yapmak istedim ama eski YouTube kanalımı açtığım bilgisayarda sistem hoparlörü yoktu. Elime başka bir bilgisayar geçtikten sonra aygıt yöneticisinde sistem hoparlörünü fark edince bu ihtiyaç ortaya çıktı.
 
Son düzenleme:
Sistem hoparlörünün işletim sistemi kurulumu, tanılama menüsü, BIOS menüsü gibi menülerde sağlıklı bir şekilde bip sesi çıkardığını belirtmiştim. Hatta videosunu da atmıştım. Tek soru sadece o aygıt ile nasıl müzik (notası) çalabileceğimdi. (DOS yerine C++ ile yaptığım programı ve resimdeki hazır programı kullanıyordum. Ayrıca programda sistem hoparlörü olmayanlar için normal hoparlörden çalma özelliği de var.)
 
Aradığın şey bu herhalde.
 

Ekli dosyalar

  • bip.rar
    41.6 KB · Görüntüleme: 3
Aradığın şey bu herhalde.
Aradığım şey bu değildi. Bu programı çalıştırdığımda ses normal hoparlöründen geliyordu (öyle böyle bir bip sesi değil bildiğin berbat bir bip sesi). Bunun sebebini 1 yıldan fazla bir zaman önce araştırmıştım, Windows'un sürümünden dolayı olduğu ve bir sistem dosyası ile sorunun çözüleceği yazıyordu. O yöntemi uyguladım ama sistem hoparlörü kılını bile kıpırdatmadı (ne bip sesi çıkardı ne de başka bir ses). Bu yüzden 1 yıldan fazla zamandır bununla uğraşıyorum. Onun dışında dizüstü bilgisayarım sağlıklı bir şekilde bip sesi çıkarıyor yani bip sesinde herhangi bir bozukluk yok. Dizüstü bilgisayarımın sistem hoparlörü bazı zamanlar neden çalışmıyor, anlamadım.
 
 
Kulaklık ile denedim, bip sesi yine dizüstü bilgisayardan geliyordu. Bip sesi çıkaran kısmın ses kartına bağlı olmadığını bu şekilde kanıtladım. Bip sesi çıkaran kısım ses kartına bağlı olsaydı bip sesi kulaklıktan gelecekti.
 
Bundan artık vazgeçmeli miyim vazgeçmemeli miyim halen kararsızım. Çünkü sistem hoparlörünün farklı notalarda bip sesi çıkarması, bootloaderlarda da bip sesi çıkarması ve aygıt yöneticisinde görünmesi beni ucu çoklu bir denkleme sürüklüyor. Vazgeçin derseniz konuyu çöpe taşıyın.
 
Devam edeyim mi vazgeçeyim mi? Vazgeçin derseniz konuyu çöpe taşıyın.
 
Asıl sorun programlama dili ile ilgili değil sistem hoparlörü işletim sisteminde tepki vermiyor (işletim sistemi dışında tepki veriyor). Assembly ile bile yazsam sistem hoparlörü yine tepki vermeyecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…