İlginç Çay makinesi sorunu

Katılım
16 Nis 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
43
Bende korkmaz a369 demtez modeli var. Çayı sıcak tutamıyor malesef, kaynattıktan sonra sıcak tutması gerekiyor ancak suyu 70 derecede tutuyor ve bunu kullanma kılavuzunda yazıyor. Çayı almadan önce kaynatma düğmesine basıp kaynatmanızı öneririz diyor ancak öyle bile yapsak üst demlikteki çay suyu hep soğuk oluyor, yani su sıcaklığı 70 dereceye düşmeden otomatik kaynatmasını nasıl sağlarız. Sanırım 2 adet rezistans var altında, biri kaynatma ya yarıyor diğeri sıcak tutmaya ama o 70dereceye gelince duruyor, arçelik çaycı vardı önceden onda sürekli hafiften kaynadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim
 
Son düzenleme:
servisine danışmanız .
sistemi değiştirmek doğru değil .
ürünün çalışma sistemini bilmiyorum .

bu alt link video bir fikir verir düşüncesindeyim .

sistem kısmen aynı sayılabilir . ( su ısıtıcı )


.
 
Çift ısıtıcı da olabilir veya kaynattıktan sonra klasik yöntem, bimetalle diyot üzerinden cereyanı geçirip yarı güçte ısıtıcıyı çalıştırması. Cihazı açıp kontrol ve ölçümleri yapmalısınız eğer el becerisi ve tamir geçmişiniz varsa.
 
Servisle görüşmüştüm daha önce, bu model böyle diyor, çayınızı almadan önce kaynatma düğmesine basıp kaynatıp öyle alın diyor, her seferinde suyun kaynatmasını beklemek çok saçma, ayrıca alt çaydanlık sürekli kaynamadığı için üst demlikteki sıcak olmuyor. Acaba içinde bir termostat yada termik mi var 70 derecelik, onu değiştirsem sorun çözülürmü?
 
Bende de bir ketıl vardı o da böyleydi. Bu şekilde enerji tasarrufu oluyor ve su kaynaya kaynaya bitmiyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst