İkinci bir devreyi kullanarak farklı bir devredeki butonu tetiklemek

Katılım
1 Ocak 2022
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba. Elimde 1 butonlu bir hava temizleyici cihaz var. cihazdaki butona bir kez basınca kapanmamak üzere açılıyor. ikinci kez basınca 6 saat sonra kapanacak şekilde çalışmaya devam ediyor. 3. kez basınca kapanıyor. cihazı açtım. buton 4 bacaklı standart bir buton. bende harici bir nodemcu bağlayarak cihazı esp/arduino ile yönetmek istiyorum wifi üzerinden. yani akıllandıracağım cihazı amacım bu. buton bacaklarında 5v ölçtüm.

çok amatör olduğum için aklıma iki yöntem geldi.

d1 mini den bir pin ve ground'ı butonlu devrede bacaklara versem ve pini 100ms low/high yaparak butonu kısa devre yaptırabilirmiyim yoksa yakarmıyım cihazı?

ikinci aklıma gelende 5v röle bağlasam röleyide öteki devredeki butonun bacaklarına bağlasam ve yine röleyi 100ms aç kapa yapsam butonu tetiklemiş olur muyum?

elle ben bu bacaklara kısa devre yaparak butonu tetikleyebiliyorum. çok stabil durmuyor sanırım bu butonlar 10ms falan tetikliyordur 5v ile tahminimce. hiç bilmiyorum orasını. butona hiç girme butonlu devrenin gpio devrelerine pini bağla diyeceksiniz fakat pek aklım almadı devreyi o kadar bilgim yok. akıl verebilirseniz çok sevinirim. saygılar.
IMG_4957.jpg
 
Esp pini ile buton pini arasına 100R-270R
arası bir direnç bağlayarak deneyebilirsiniz.
 
direnç bulamadım ama röle halletti işimi sorun olmadı. röleyi aç/kapa yapınca butonu tetikliyor. bi rölede 5v kaynağına bağladım. açmayı ilk röleyi açkapa yaptırarak cihazı kapatmayıda ikinci röleden elektriği aç kapa yaparak çözdüm bunu esphome da kodladım. lazım olursa birilerine diye yazayım burayada.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst