İş başvurusunda sorulan soruya bakın peki siz

-Bu çok ünlü firma felan hikayesi deil kasik amerikan filmlerinde çok geçen bir sorudur...
 
o otobüs durağında benim tanıdığım bi doktorun olması tanışmayı çok istedğim kişi ile tanışmama bi vesile olabilir zaten tanışmadığım bi kişi arabaya balıklama dalmaz dimi önce hastaya bi bakarım sonra doktorla kısa bi konuşma ve hayalimdeki kişiye bi meraba derim tabi busırada doktordan ve hayalimdeki kişiden hastayı hastaneye götürürmüsünüz diye bi talep gelecektir bende zaten onun için burda olduğumu söyleyerek hem bir hastayı kurtarmış olacam hemde rüyam ile tanışmış olacam
 
Bence doktor alınmalıdır çünkü bir kişinin hayatından çook birden çok kişinin kurtulması sağlanmalıdır....
 
Olay Türkiyede geçiyorsa, o arabaya 4 kişi de sığar.hatta bagaja da iki koyun atılabilir.
Bana iş yerinde sorsalardı derdim ki ; Ne yani, doktorun arabası yok ve benim var. O kadar çok maaş vereceksiniz yani :) iyiymiş.
Hasta ambulansta gerek.Ambulansta tıbbi teçhizatlar var. Diyelim ki amcayı aldım. Arabada fenalaştı ne yapacam ki?
Doktor hayatımı kurtarmış. Ben ise onu arabaya alırsam, sadece ıslanmaktan kurtarmış olurum. Hiç bir şekilde ödeşmiş sayılmam.
Hatuna gelince, gecenin 2 sinde, tek başına sokakta ne işi varmış :) anası babası , abisi yok mu bu kızın . İşim olmaz abi...
Yok madem vicdanım sızlayacak, ihtiyardan başlardım. önce onu hastaneye götürürdüm, sonra geri dönerdim, doktoru evine, sonra geri döner , hatunu evime ( pardon evine :) )
 
Arkadaşlar bence çok güzel ve hoş cevaplar var.
Ama işe alınma konusunda böyle sorular sorulabilir.
Nedeni ise;
İşe alınacak olan kişinin Psikolojisini ölçek istemiş olabilirler.Yani ileride buna benzer bir durumda karşı karşıya kalırsa ne yapacağını görmek için sormuş olabilirler.
Elektrik öğretmenliği 3 sınıf bir kardeşiniz olarak aldığımız derslerinde etkisiyle İnsan psikolojisini araştırmayı severim.
Böyle durumlar söz konusu olabiliyor.
Teşekkür ederim
 
Sayın d0stcan işe alınan kişinin cevabı neymiş peki ?
 
şahsen iş görüşmesinde bana böyle bi soru yöneltilse insan kaynaklarındaki bayana cevapım şöyle olurdu...siz benimle dalgamı geçiyorsunuz olurdu? bizim sektördekilere karşı yöneltilecek bir soru değil!!!!!!!!! ama psikolojik danışmanlık yada insan iletişimi gibi sektörlerde eleman alınırken sorulabilir...
bence bv soru site için çok gereksiz ve zaman kaybı siteye giren arkadaşların zaman durumlarını bilmiyorum ama günümün çogunu pc başında geçirmeme rağmen siteye girebilmek için bazen zaman ayıramıyorum...MESLEK ADINA GEREKSİZ VE ZAMAN KAYBETTİREN Bİ KONU?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,067
Kullanıcılar
450,037
Son üye
monster998

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst