:)çiftçi işini bılıyor çiftçi olmak varmış

tekin126

Profesyonel Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
3,344
Puanları
656
geçen bir köye telefonla motor kumanda takmaya gıttım kahvede adam okey oynarken tarlasındakı motorunu açtı saat kurdu 3 saat çalış kapan gıbısınden:)o anda duşundum çiftçiye iyilikmi yapıyoruz kotulukmu kumanda sayesınde adam tarlaya gıtmıyor motorunu çalıştırıyor sulama yapılıyor ama başka işlerde vardır tarlada mutlaka o işler ertelenıyor bır okey oynama yuzunden:)
 
3 kuruş fazla kazanmak için milleti zehirliyorlar tabiki çiftçiler işi biliyor hemde çok. ezberlemişler artık kendilerine yarayan kimyasalları.

bu da ayrı bir konu tabi .
 
o konuyu bılemem gunahları boyunlarına ama gerçek şuki kahveden çıkmadan tarla sulanıyor terlemeden yorulmadan iş bıtıyor karşiliği az çok o konuda bıldığım yok:)
 
Sn. tekin126 ne yazıkki çiftçiler bu foruma girmeyecekleri için bu yorumlara olumlu yada olumsuz cevap verme şanslarıda olmuyor. Çiftçilik konusunda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama; şunu bilinizki sizin taktığınız telefonla kumanda sadece start-stop butonlarının işini görüyor. İşin bu kısmı çiftçiyi zaten yormaz. Sizin kumanda o sulama borularının yerleştirilmesi ve belli aralıklarla yerlerinin değiştirilmesi işini yapıyormu...? Dahası ve işin asıl ağırlığı tarlanın ekime hazırlanması ve ekilmesi evrelerinde neler yapılıyor biliyormusunuz. İşin özü çiftçi olmak o kadar kolay değil... Tabi toprak ağasıysanız ve çalşmadan, başkalarını (marabaları :) ) çalıştırarak kazanıyorsanız o zaman başka....
 
sayın ertek68 konuyu saptırıyorsunuz:) benım demek ıstedığım bızım yaptığımız çiftçinin işini kolaylaştırmak her çiftçi bu duşuncede değil bunuda belırteyım biz işlerını kolaylaştırıp iş yukunu azaltalım duşuncesındeyken adamlar kahvede al kızı ver papazı oyun oynuyor:) tarlayada gıtmeden tarlasını suluyor kahvedekı çiftçi vatandaşin yaptığını gorunce ben kendımı sorguladım acaba çiftçiye ıyılıkmı yapıyoruz yoksa kotulukmu ha şunuda soylıyeyım bır karış toprağım yok:)toprak ağası değılım ama ziraatçiliği desteklemek için elektronik cihaz olarak ne gerekırse yaparım yeterkı türkiye toprakları çöl olmasın:)derdımı amacımı umarım anlamışsınızdır hayırlı gunler dılerım

ilave sözum :)çiftçi bu foruma girmıyor demışsınız bunda yanılıyorsunuz tarlada internete gıren senden benden kalıte PC kullanan çiftçi gordum tanıdımda:)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst