Üçgen Yıldız şalter bağlantısı hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan juniorx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

juniorx

Üye
Elimdeki değirmen makinasının elektrik motoru 15 kilowatt trifaze. Üzerinde yıldız üçgen şalter var. Fakat şu anda fişi kırık. 3 renk kablo var her birine faz gelecek şekilde. Yani ana kablonun içi bu şekilde. Bunun sıradan bir şalter değil yıldız üçgen olduğunu varsayarsak fazları gelişigüzel olarak bağlayabilir miyim aynı normal şalterlere bağlanır gibi. Çalışma yönü ters olunca hani iki fazın yerini değiştiriyoruz ya onun gibi, bağlayıp deneyip aynı öbür şekilde bağladığım gibi rastgele bağlama mümkün mü. Bahsettiğim şalter şu aşağıdaki. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum

Merhaba ben anlatamamış olabilirim. Durum şöyle ki makine üzerinde şalter zaten bağlı. Ama makineyi yeni aldığım için priz bağlantısı açık yani orada fiş yok. Yani şalter zaten bağlı ama 5 metre kablo var üzerinde, bütün şalter falan hepsini geçtikten sonra en son şebekeye bağlamak için kablonun ucu açık. sorduğum soru kablonun 3 tane fazını gelişigüzel olarak şebekenin 3 fazına bağlamam olur mu. Dediğim gibi şalterden sonra motor bağlantıları zaten yapılmış durumda

Elektrik belgenizin olduğunu düşünerek söylüyorum . Faz sırası fark etmez toprağa elektrik vermeyin yeter. Çalıştırdıktan sonra ustanın yön alışkanlığı var ise 2 kablonun yerini değiştirirsiniz

O belgenin olması olasılık dahilinde degil gibi.

Anladığım kadarıyla bağlanti için kablo bırakılmış sadece şaltere girme işi kalmış üstadın dediği gibi toprak kablosunu faza bağlama yeter gerisini kafana göre istediğin yere gir yeter ki faza gir Yön olmadıysa 1 fazını sabit tut diğer iki fazın yerini değiş bu kadar bunları yaparken dikkatli ol ve enerji altında çalışma kabloların iyice sıkı olsun gevşek bırakma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…