Çift Terimli Ticarethane Tarifesine Geçiş

cheki

Üye
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar Merhaba,

Bildiğiniz üzere sanayi dışındaki abonelere de çift terimli tarifesi seçeneği sanırım bu yıl başından itibaren sunuluyor. Dağıtım bedelinin tek terimliye göre düşük olmasından dolayı bir miktar avantaj sağlanabiliyor.

Enerji yönetimini üstlendiğimiz bir alışveriş merkezi çift terimli tarifeye geçmek istiyor. Anladığım kadarıyla bunu bölge dağıtım firmasına başvurarak yapacak. Çift terimli tarife için en önemli şart demandmetreli sayacının olması. Bunun haricinde tarife değişikliği için diğer şartlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çift terimli tarife,genelde,kullanımını 22-08 arasına kaydırabilen sistemler için fayda sağlar.AVM ler için,böyle bir imkan olabililirmi iyi etüd etmeniz gerekir.Geçmiş faturaları inceleyerek karar verebilirsiniz.Şimdiki tüm sayaçlarda demand değeri ( 1.6.0 endeksi ) bulunmaktadır.
 
Hocam teşekkürler,

Bahsettiğiniz konu çok zamanlı tarifeler için geçerli. Gece, gündüz ve puant saatlerinde elektrik birim fiyatları değişir çok zamanlı tarifelerde.

Benim bahsettiğim Çift Terimli Tek Zamanlı tarifedir. Bu tarifeye göre tesisin çekeceği anlık max. güç belirlenir ve buna göre her ay faturaya sözleşme güç bedeli belirlenir yansıtılır. Dağıtım bedeli ise bir miktar düşer. Çift terimli tarifenin kısaca mantığı bu.

Fakat bu abone grubuna geçiş işlemleri için bölge dağıtım firmalarından adam gibi cevap alamıyorum. Bu nedenle (tedarikçiyi değiştirmeden) sadece abone grubunu değiştirme için prosedür nedir bunu öğrenmek istiyorum.
 
Merhaba ;

Tarife değişikliği ile ilgili çalışma yaptınız mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst