Çamaşır Makinesi Motoru??

gkhn9494

Üye
Katılım
14 Mar 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba öncelikle motordan iyi anlayan birine ihtiyacım var elimde eski tip bi çamaşır makinesi motoru var yıkamayı kondansatör sıkmayı kömürle yapan tipten bu motoru kömürsüz hale nasıl getirebilirim? yıkamayıda sıkmayıda kondansatörle yapsın? böyle birşeyi nasıl mümkün kılabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca resimdeki motor da çamaşır makinesi motoru ve sanırım kavrama mekanizmasına sahip kömürsüz normal bi motor bununlada ilgili bilgi verebilirseniz?
 

Ekli dosyalar

  • 8ED03AFF-40F1-4948-8A66-48B065343A9D.jpeg
    8ED03AFF-40F1-4948-8A66-48B065343A9D.jpeg
    80.3 KB · Görüntüleme: 63
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bi filmde görmüştüm
zaman makinesiyle geldinmadem zaman makinesi nasıl çalışıyor anlat bakalım diyorlar
adamda sende evde çamaşır makinesi kullanıyorsan onun yapısını bana anlatırmısın dediğinde kitlenip kalmıştı. tam da bu anı yaşamak için siteye girdiğimde bu entry i bulmak çokhoşuma gitti. takipe alıcam bende merak ediyorum cevapları. bu kadar yaygın bir makineyi tanımak istemek mümkündür.

teşekkürler,2019
 
Universal motora benziyor yada ben öyle benzettim sanırım eski grundiklerden
 
yıkamayı kondansatör sıkmayı kömürle yapan motor..............................................
 
Merhaba, öncelikle her ne kadar halk arasında "kömür" tabiri kullanılsa da teknik ismi "fırça"dır. Yabancı literatürde (Brushless / Brushed DC motor) diye geçer. Fırçalı DC motorlara gelecek olursak;
-Fırçalı DC motorlarda rotor (hareketli kısım) içte stator dışta bulunur iken, fırçasız (kömürsüz) motorlarda rotor dışta stator içtedir. Yani fırçalı motoru fırçasız hale getirmeniz imkansızdır.
Üreticiden üreticiye değişmekle beraber çamaşır makinelerinde universal motor denilen fırçalı tip motor kullanılmaktadır.
 
universal motor hem dışında bobin var hemde içinde fırçalar var bildiğim üzere
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst