Çamaşır Makinası İçin Kireç Çözücü Kullanımı

koXaLL

Üye
Katılım
26 Şub 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Vatandaşın tarafıma en çok yönelttiği sorulardan birisi...
makinemde deterjana calgon vb ilave ediyorum acaba reklamlarda gösterildiği gibimi, gerçekte ne kadar faydası oluyor?

Kendi adıma şimdiye kadar çevremde kontrol ettiğim makinelerde en eskisi 15 yıllık makine olmak üzere bu tip kireç çözücülerin maaliyetleri kadar yararı olduğunu sanmıyorum. reklamlarda gösterildiği gibi makinaların körüklerinde pompasında hiç de öyle bir kireç birikmesine rastladığım söynemez.

maliyete gelince söz konusu parçaların tamamını yılda bir yenilesek ki bu parçaların dayanma ömrü çok çok daha fazladır. yinede yıllık maaliyeti neredeyse 100 tl'yi geçen bu ürünler kadar olmuyor.

sonuç olarak yorumlarsak. bu gün bu ürünü tamamen samimiyetsiz buluyor, gereğinden aşırı pahalı görüyor, kendi adıma evime sokmuyorum. bu ürünü alacağıma 2 yılda bir rulmanlarda da dahil yenilerim hem makinemin bakımını yapmış olurum hemde kumaşlarım kireç çözücünün yan etkilerine maruz kalmamış olur. ve paramın yarısından fazlası da cebimde kalır.

bu makinelerden anlamayan vatandaşlarda yabancı sermayeye para kazandıracaklarına 2 yılda bir bakımla yerli ustalarımıza kazandırsınlar daha iyi diye düşünüyorum...
 
annemlerin makinası 10 yıllık şimdiye kadar hiç calgon ve benzeri bir ürün kullanılmadı.geçenlerde rulmanı bozulmuş makinayı söktüm. herkes makinanın içinin nasıl olduğunu merakediyordu.tabiki rezistansın üstünde bir miktar kireçlenme harici hiçbir yerinde kireçlenme yoktu.adamların işleri güçleri palavra.milleti sömürüyorlar.
 
Kesinlikle size katılıyorum Köxal kardeş...
Bizim evdeki Çam. Mak. tam 10 yıllık ve bir kez olsun o ürünlerden kullanmadık. Yaklaşık 5 ylı önce boş bir vaktimde makinayı komple söktüm, Kireçlenme sadece Rezistansa ve çok az (kir görüntüsü şeklinde) kazan dışında vardı. O gün Rezistansı içine kireç çözücü (por çöz gibi) bir madde koyduğum kabın içine koyarak bir müddet beklettim. Kireçten eser kalmadı Rezistans yeniden farksız oldu. Birdahada açıp bakmadım ve makina şu anda sorunsuz çalışıyor. Muhtemelen yine Rezistans yüzeyi kireç tutmuştur ama sökmeye üşeniyorum.
Eğer bu 10 yıl boyunca Kalgon kullansaydık her halde iki makina alacak para verirdik....
 
arkadaşlar artık yenı makınelerde porselen rezistans kullanılmaktadır kireç falan işlemez.
 
zeten 10 yıllık calgon parası 1000 tl yi bulur. dar gelirli vatandaş bu parayla 2 makine alır. demekki 5 yılda bir calgon parasıyla makineyi yenileyebiliyoruz :D
 
Bende burdaki görüşlere tamamen katılıyorum...Kireç sökücü veya kireç önleyicilerin hiçbir faydası olmaz makinelere...Boşuna paranız gider o tür ürünlere...Zaten deterjanların içinde kireç önleyici de vardır...Kireç önleyici alacağınıza evinizin su tesisatına bir arıtma cihazı alın...Kireçsiz su ile yıkma yaparsanız daha az deterjan kullanırsınız...
 
bizim evde ne calgon giriyor ne yumuşatıcı hepsi boşuna harcanan sırf yabancı sermaye biraz daha zenginleşsin burjuvazilere para harcayabilsin diye yapılmış şeyler.bizim millette herşeye inanıyor.hoş bizimde diğer konularda aşağı kalır yanımız yok onlar cahil biz okumuş cahil :( ;)
 
Ömrünü tv dizileriyle heder eden Türk kadını, reklam manyağı olduğu için Calgon kölesi olduk. Adamlar işi biliyor!
 
bi reklamda işi iyice abartıp yıkama motorunu da bembeyaz kireçli göstermişlerdi :) ben müşterime kalgon gibi şeylere vereceği senelik parayla makinenin rulmanlarını veya rezitansını değiştirebileceğini anlatıyorum.
 
kireçli su bazı yörelere göre değişiyor ama ne kadar kireçli olsada kalgona gerek yok zaten kullansan da yine kireçleme yapıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,794
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst