generatör stator toprak rölesi

Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba
santralimizde bulunan generatör 5.12 Mw ve çıkış gerilimi 10.6Kv dir.Generatör 4,5Mw yükte çalışırken stator toprak rölesi çalışarak servis harici oldu.

kablo başlıkları ve sargılar 5000v megger ile kontrol edildi ve herhangi bir probleme rastlanmadı.Generatör ayırıcısını açıp tekrar grubu çevirdik.Generatör Çıkışı 3Kv a gelince stator toprak rölesi yeniden çalıştı.Grup servis harici oldu
Tekrar Bağlantıları söküp faz-toprak,faz-faz arası megger ile test ettik yine herhangi bir sorun görünmedi.(Yıldız noktası akım trafosu sağlam,Röle sağlam)
Acaba grup çıkışındaki akım trafolarındaki arıza Stator toprak rölesinin çalışmasına sebep olurmu?Daha önce kablo başlığı yüzünden stator toprak rölesi çalışmıştı.
Şimdiden herkese teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ikaz kömülerinin bulunduğu bölüme hava tutun kömür tozlarını ve yağsızıntısı varsa bezle temizleyin.Toprak kömürü tabir ettiyimiz 2 adet kömür var onların boylarını ölç normalin altındaysa yapabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst