Market topraklaması

EDS

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhabalar,

Bir grossmarketin topraklamasında problem olduğu söylendi. Bilgi işlem departmanı ve de cihazların sıkıntılı çalıştığını belirttiler.

En son 2010 senesinin başında yapılan işletme topraklamasının değeri 1.4 çıkmış.

Burada öncelikli izlenmesi gereken yollar nelerdir, nasıl tedbirler alınmalı, öncesinde basit ölçümler nasıl yapılmalı, sonrasında çözüm ne şekilde olmalı, dışarıdan yeni bir ring yapılsa bu işimizi görür mü?

Yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yeni bir topraklama gerekebilir birde tesisatın bir yerinde nötrleme yapılmışta olabilir buda cihazları etkiler bunun kontrol edilmesi gerekir.
 
hem topraklama değerini meger cihazı ile ohm cinsinden ölüp toprak geçirgenliğini anlamak lazım, 1 ohm seviyeleri uygundur. Ayrıca enerji panosunda nötr-toprak arası potansiyel farkına bakılmalı, bu değer 2 Volt un üzerindeyse yarı iletken ekipmanlar-özellikle pc ve kumanda kartları- etkilenir.

Topraklamaya ilave çubuk çakmak ve topraklama iletkenininin kesitini arttırmak, nötr iletkeninin kesitini arttırmak, faz yüklerini dengelemek ve varsa nötr-toprak bağlantı temaslarını ayırmak gibi bir dizi işlem yapılabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst