Temel Topraklaması, Faraday Kafesi

bihaber

Üye
Katılım
28 Kas 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar yeni çalışmaya başlamış olduğum hastane santiyesinde temel topraklası yapılmamış. ayrıca topraklama filizleri çatı kata çıkarılmamış. böyle bir durumda çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim. hayırlı çalışmalar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaten betonarme demirleri cati katina kadar uzaniyor. Bence temel topraklamasi yeterli ama sartnamede baska yukumlulukler varsa orasi ayri
 
binanın dış cephesinden yakalama uçları için iniş yapılabilir....binanın çevreside kazılıp ring yapıarak bakır çuuklar çakılır....bina temel demirlerindende birkaç filiz ile irtibatlandırılsa ii olur ....ama çubuk sayısını artırmada omajı yakalama adına fayda var....kolay gelsin..
 
idarenin kontrol mühendisi durum hakkında nasıl bir çözüm önerdi?
 
Sn bihaber Hastanelerde genel olarak giydirme cephe uygulanır. Çatı katı seviyesinde demir filizlerden faydalanarak çatı üzerinde ring yapılıp ayrıca 10mx10m karolaj olacak şekilde topraklama iletkeni ile dönüldükten sonra binanın dört bir köşesinden giydirme cephe altı (giydirme cephe yoksa dış sıva altında kalacak şekilde) 30x3 galvaniz şeritle zemine inilip dört köşeye topraklama elektrodu çakılarak zeminde de ring oluşturulmalıdır.
 
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim. önerililerinizi kontrol ile paylaştım bzde giydirme cephe uygulamasını uygun gördük. iyi çalışmalar herkese.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst