beko çift kapılı klasik buzdolabında iyileştirme

hasçel

Üye
Katılım
30 Eki 2010
Mesajlar
547
Puanları
1
çift kapılı klasik buzdolaplarında soğuk havalar başladığında sorunlarda başlıyor.akşam bir arkadaşımın buzdolabına bakmaya gittim şikayeti:buzdolabı soğutma yapıp otomatiğe geçince ayar düğümesini çevirmeyince çalışmıyor.durum arkadaşımın anlattığı gibi çıkmadı.alt kapısını açtım iki dakika bekledim motor devreye girdi.buzdolabın bulunduğu yer mutfak soğuk olduğu için termostat beklemeyi çok uzun süre yapıyor onun için yiyecekler kokmaya başlamış.buzdolabın üzerinde bulunan termostat rezistansı yok.rezistanslı termostat taksam daha iyi netice alırmıyım.zaman ayırdığınız için ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bunun için bulp ısıtıcılı termostat alıp takarsanız sorun ortadan kalkar. Termostat bulbü dolabın dışından gittiği için ortam sıcaklığından etkileniyor. piyasadan yan sanayi/çin termstat almanızı tavsiye etmem bize sıkıntı çıkardı. en güzeli servisden orjinal almanız. 12-15 tl arasında
 
kanyak ustam termostat ayar düğümesi buzdolabın içinde alt sağa tarafta.resimdeki termostat kuyruğu üzerindeki koruyucuyla yerine geçermi.takarken sorun yaratırmı.
 
buzdolabının üzerinde bulunan termostat deyince termostat buzdolabının üst kısmında anladım. bu modelde bulp ısıtıcılı termostat takamazsınız. Ancak bazı modellerde termostat iyileştirmeleri ve gaz şarjı miktarında değişiklik ile çözümler var. Sizdeki buzdolabının tam olarak modeli nedir?
 
tam olarak hatırlamıyorum hatırlayabildiğim en sonunda T vardı.bzd sahibi şimdilik kalsın deyince modelini kaydetmedim.tekrar beni ararsa size net olarak ayrıntılı modelini bildirecem.konuyla ilgilendiğin için teşekkür ederim.
 
2005 snrası üretimlerde bahsettiğim çözümleri gördüm ancak daha yaşlı bir ürün ise buzdolabının yanına soba kurmakdan başka çözüm yok sanırım :)
 
kanyak ustam son cevabını görünce biraz gülümsedim ve neşelendim.çünkü bende akşam arkadaşıma şakayla karışıkta olsa buzdolabını sıcak odada çalıştır demiştim.O da yatak odasına götüreceğini söyledi.iyi neşeli ve sağlıklı günler dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst