Bilgisayara oto teyp bağlama

şımarık

Üye
Katılım
2 May 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Sony XR-C210MK2 model oto teybim vardı aux girişi yoktu ben bir şekilde aux girişi yaptım. dışarı kabloları aldım ve mp3 ile sorunsuz çalışıyor. Bilgisayra bağlamak istiyorum. Teybin güç kaynağı ayrı . ses yükseldiğinde kapanıp açılma yapmıyor. jagı pc ye taktığım da yüksek seste uğultu başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir. topraklama da diyecem ama nasıl giderebilirim.belki de girişleri yanlış buldum ama mp3 ile sorunsuz müzik dinliyorum.Yardımcı olur musunuz ? bide şöyle birşey teybin dışına dokunduğumda uğultuda değişiklikler oluyor :)
 
jakı bağladığın yerde akım fazla geliyor olabilir . jakı direnç üzerinden bağlayıp akımı düşümen iyi olur bence.
 
bilgisayarın çıkışındaki güç mp3 çalara göre daha fazladır. bu yüzden yüksek seslerde çatlama yapıyor olabilir. eğer sizi tatmin eden seviyelere ulaşıyorsa sesi bilgisayardan tam değil çatlamadığı seviyeye kadar açın ve oto teypten yükseltmeyi deneyin.
 
bilgisayarın sesini kapatıyorum buna rağmen uğultu devam ediyor. şöyle birşey teyp in içindeki uçları buldum fakat kontrol teybin ön panelden sağlanmıyor yanlış yapmış olabilirim bilmiyorum ama jagtan gelen mevcut sesi yükselten bir sistem oldu. ses ayarı jag a bağlanan cihaz ile oluyor. mp3 ten temiz ses alıyorum gayet güzel. ama bilgisayara bağlandığında uğultu başlıyor.
 
bence teyple bilgisayarın şasesi birbirıne bağli değıl canli uçlar bağlanması gereken yerde değıl teyp çıkışındakı canlı uçlara birer 2.2mfard kondansator şase dırek balı olmalı o zaman sorun olmaz
 
beslemeyi de iki besleme ile denedim birinde kondansatör mevcuttu ama uğultuda bi değişiklik yok ikisindede aynı sonuç. şimdi jaga direnç bağlasan düzelebilir diyen oldu onu deneyeceğim. içindeki uçları yanlışta bulmuş olabilirm mp3 ile deneyerek buldum . elektronikçi değilim ama öğrenmeye çalışıyorum biraz biraz.
 
bir daha anlatır mısınız yapacağım işlemleri
 
teybin kasası ile bilgisayar kasası arasına bir kablo bağladım sorun çözüldü uğultu gitti. teşekkür ederim yardım edenlere. saol tekin126 .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst