Merkezi Sistem, Hoparlör Ses Ayarı lütfen Yardım...

pepcem08

Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Evimde kurmuş olduğum merkezi müzik sistemine ses kontrol devresi (azaltma/artırma/kapatma) kullanmak istiyorum. Anfinin 2 çıkışından 10 adet (5 sağ + 5 sol) hoparlör bağlantısını direk yaptım ve çok net bir şekilde müzik dinleyebiliyorum.
Benim sizlerden ricam şudur. Her hoparlörün farklı yükseklikte ses ayarı olmasını istiyorum.
Örneğin salondaki yüksek iken çocuk odasının sesini kısmak gibi. Bir devre üzerinden 10 adet hoparlörün sesini nasıl kontrol edebilirim?
Otellerde kullanılan piyasada tek tek olarak satılan volume düğmeleri var ancak 10 adet koyarsam çok yer kaplıyor üstelik sağlıklı olacağına da emin değilim.
Teşekkürler......
 
Kolay gelsin. Arkadaşım elazığdaki bir hastanenin seslendirmesi işini yapmıştı. Her hoparlör hattına seri bağlı olarak koyulan reosta-potansiyometre benzeri güçlü bir ayarlı direnç kullanmıştı. Bu potların yardımı ile ayrı ayrı her hoparlörü kısıp açabilmişti. Piyasada seslendirme işi yapan firmalarda araştırırsanız bu şekildeki bir malzeme ile kolayca yapabilirsiniz sanırım.
 
Peki bu bahsettiğiniz yöntemin şemasına yada bilgilerine netten nerden ulaşabilirim.Bulunduğum şehirde bu tip firmaları bulmak güç oluyor.
 
Çizim yada devre şeması olursa benim için çok kolay olacak.
 
malzemeyi hiç görmediğim için sadece prensip şema çizebiliyorum. umarım işinize yarar.
 
yapman gereken cok basıt her hoperlorun + kablosuna 10k potansıyometre eklıcen bu sayede dedıgın olur
 
ilk önce ses çıkış aldığın cihazın empedansına bakmalısın. 4 ohm mu 8 ohm mu? ve 10 hoparlorü paralel bağlarsan empedansın kısadevre noktasına gelirki, buda cihazının çıkış entegrelerinin zorlanmasına hatta yanmasına sebebiyet verir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst