el koruma sensörü

alpedar

Üye
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bana el koruma sensörü lazı ben bitane aldım ama metali görüncede devreyi kesiyo ve görüş mesafesi çok kısa sadece elimi gördüğünde devreyi kesecek ve görüş mesafesi max. 50 cm mesafede rahatça çalışabilecek el koruma arıyorum bulabilirmiyim ???
 
merhaba kardeş sana bunun için bir set Işık bariyeri gerekiyor...çeşitli markaların çeşitli şekilde el korumalı ışık bariyeri mevcut ama güvenlik kategorini belirlemen gerekiyor ki tahminen kategori 1 yada 2 olur.aşağıda markaları yazıyorum sitelerinden bakabilirsin.
REER,SICK
ben genelde REER kullanıyorum sebebi ise SICK fiyatları daha yüksek sana el koruma gerektiğinden seninde REER kullanman daha mantıklı
 
Metali görmeyip elini gören bir cihaz bulamazsın ancak bunun çözümleri var.
Uygulamanız hakkında daha fazla bilgi verirseniz yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Mesela bahsettiğiniz metal işlenecek malzeme ise; cycle kontrolü yapan röleler kullanabilirsin (single break, double break fonksiyonu olan röleler). Bu röleler uygulamaya göre bir veya iki kez tehlikeli bölgeye girişe izin verir, böylece siz işlenecek malzemeyi prese yerleştirirdikten sonra bariyerler aktif olur. Veya bahsettiğiniz metal sürekli orada duran bir makine parçası veya konveyor ise o zaman da blanking fonksiyonlu bir bariyer veya röle kullanabilirsiniz.

leuze de çok kaliteli ve artık Türkiye'de kendi ofislerini açtıkları için fiyatları da çok iyi. leuze'nin ışık bariyerleri ve emniyet rölelerini kullanabilirsin.
 
Buy uygulama için kategorisi belirlenmiş güvenlik ürünü seçmen gerekiyor.Seçiceğein hangi marka olursa olsun mutlaka metalide görecektir.kategori 2 yada 4 kullanman gerekecek.
kullanacağın üründe körleme (blanking) özelliğine sahip olmalı.
SICK ürünlerinde nu özelliği bulabilirsin hatta ek olarak kullanabileceğin otomatik öğretme, by-pass gibi özellikleride içinde barındırır.

SICK 5 senedir kendisi Türkiyede, fiyat ve kalite anlamında dünyada lider olan bir firma, süpervizörlük desteğide alabilirsin.
 
single break fonksiyonlu röleyle beraber LEUZE ışık bariyeri kullan tam sorduğun iş için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst