pic programlama cihazı hakkında

talebe34

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
ustalarım ben bu işin başındayım araştırdım pic konularını araştırdıkça aklım daha da karıştı. öncelikle siz ustalarıma soracağım şudur: pic programa cihazını aldım diyelim bu cihazı sadece bir çeşit pic programındamı kullanabilirim. yoksa her istediğim pic programından bilgi göndere bilirmiyim? her pic programlama cihazı bütün pic leri programlarmı yoksa her pic için ayrı bir cihaz mı almam gerekli? önere bileceğiniz bir pic programlama cihazı varmı özellikleri nasıl olsun yoksa gidip alıp geleyimmi kafama göre bir şey?
bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
aldığınız pic programlama kartına uygun yazılımlar vardır mesela jdm programmer ic-prog gibi bu yüzden yazılım kısmını hiç düşünmene gerek yok çünkü satın alırsan zaten yanında verirler olmadı intenette biraz aramayla rahatlıkla bulursun.

diğer soruna gelince hangi kartla hangi picleri programlayabileceğin bi katalog bilgisidir zaten o şekilde programlama kartları tercih edilirler.

benim tavsiyemse internette aratırsan ki eminin bu sitedede vardır jdm programmer die aratırsan 16f/877/84/628 programlayabileceğin basit programlama devresini evde kendin yapabilirsin.

bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım

--Barış--
 
TAIT Paralel programlayıcısı pek çok programla birlikte kullanılabilmektedir. JDM her zaman seri porttan yeterli programlama gerilimini üretemeyebilir.

Programlayıcıdan ziyade kullanılan yazılım sayesinde programlayabileceğin piclerin çeşidi ve sayısı değişir. devrede programlama anlamına gelen ICSP çıkışını programlayıcıdan çıkartırsan pek çok pici devreye monte ettikten sonra programlayabilirsin. ICSP için programlayıcıda b7, b6, gnd, vcc, vpp bacaklarına giden hattan çıkış alman yeterlidir.


Brenner8 programlayıcısı tavsiye edebileceğim programlayıcıdır. USB portundan haberleşir.
 
altaş yayıncılığın siesine direk girebilirsin.. piclerle ilgili dokumanlarda ekipmanlardayeterli olur... talebe 10
 
arkadaşlar smd entegreleri programlayıp sonra deneme yapabilecegimiz program kartı ve deneme kartları varmı
 
ben kendim yaptım USBli gözüm korkarak yaptım ama zorluk yok:) 2 senedir takır takır çalışıyor onca darbe vs ragmen kendisi çıplak birde :)

En kolayı budur BRenner. PC ni masaüstü ve seriportun var ise acayip kolay donanımlar var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst