Siemens sirius 4 kutuplu kontaktörler

croniker

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar

Siemens sirius serisi kontaktörler ve 3TF kontaktörlerin arasında kullanım amacına göre seçimsel farklılıklar varmıdır Onu merak ediyorum. Siemens listesinde 3TF50 55 kW 110 A 980 TL iken 4 kutuplu 3RT1344-1AP00 72 kW 110A 489 TL liste fiyatı var.

Aslında jeneratör transferi için kontaktörleri alıcam. Kaçak akımlar jeneratörden sonra olduğu için 3 kutupluda işimi görür. Fakat listeye 4 kutup için baktığımda fiyatın yarı yarıya olduğunu görüyorum. Bunun nedeni ile ilgili araştırma yaptım ama bir şey bulamadım. Şimdi bu sirius serisinin 3TF serisinden bir farkı yok ise 4 kutuplu almayı düşünüyorum. Ama yarı yarıya fiyat farkı kafamı karıştırdı.

Ayrıca bu sirius kontaktörler için listede olan mekanik kilitleme parçalarını kullanan varmı acaba.Elektriksel kilitlemenin yanında bu mekaniksel kilitlemeyide kullanıcam çünkü fiyat olarak oldukça uygun.

saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Jeneratör çıkışları 3 faz olarak dağıtılan yere gidecekse 4 kutuplu kullanmak zorundayız. Nötr hattını da Şebeke nötüründen ayırmalıyız.
Elektriksel kilitlemenin yanı sıra mekanik kilitleme de yapmak lazım. Şebeke varken jeneratöründe çalıştığı bir zamanda devrede olmayan kontaktörün ortasındaki mandala bilmeden basılırsa jeneratör-şebeke fazları çakışır. Mekanik kilitlemeyle böyle bir durumun önüne geçmiş oluruz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst