joystick kumanda

adem.bulut

Üye
Katılım
29 Eyl 2011
Mesajlar
28
Puanları
1
slm arkadaşlar, joystick kumanda ile hidrolik sistemde seloneyd valflere kumanda ederek hidrolik yagın akışı ayarlanıyor, joystick seloneyde nasıl kumanda ediyor? yani voltajımı azaltıp çoğaltıyor? bu konuda bilgisi olan varmı? tam detaylı anlatabilirmisiniz? teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
senin dediğin servo hidrolik yanı cok kapsamlı bır konu diğer türlü valfe enerji verdiğinde acar ve ya kapatır eğer oransal olmasını istiyorsa elektronik valf kullanıp servo hidrolik konusunu incelemelisin...
 
Jostiğin kumanda şekline göre 2 veya 4 yönünde, alt tarafında kumanda gerkliliğine göre normalde açık veya normalde kapalı kontaklar vardır. 0/1 anahtarlar gibi düşünün. Jostık kolu o yöne çekildiğinde konmtaga basarak, selenoid valf in enerjinini verir veya keser, bu yollada yağ akışı yapılır veya kesilir.
 
anahtarlama yapıyor,bildiğin kuru kontak,her eksende bi kontak konumunu değiştiriyor
 
iş makinelerindeki joystiklrden bahsediyorsanız onların elektriksel bir yanı yok :D sadece üzerinde küçük bir buton var o da motor devrini artırıp azaltmak için( sağda). soldakindede korna butonu var. Tabi bu söylediğim demag ve hitachi için. diğerleride aynıdır sanırım. Özellikle demagların elektriksel revizyonlarını yapmış biri olarak söylüyorum o joystiklerin elektriksel bir aksamı yok.
 
yayaş yavaş yol vermek istiyorsanız oransal valf kullanmalısınız eğer tam aç kapa şeklinde olmasını istiyorsanız ozaman sadece selonoid valf kullanabilirsiniz.
 
slm arkadaşlar, joystick kumanda ile hidrolik sistemde seloneyd valflere kumanda ederek hidrolik yagın akışı ayarlanıyor, joystick seloneyde nasıl kumanda ediyor? yani voltajımı azaltıp çoğaltıyor? bu konuda bilgisi olan varmı? tam detaylı anlatabilirmisiniz? teşekkürler
eğer doğru anladıysam bir joystick ile hidrolik sistemi kontrol edeceksin.diğer arkadaşlarında dediğin gibi hassas bir kontrol yapacaksan oransal ile kontrol etmen gerek.ama yok ben hidrolik sistemde aç-kapa,yukarı-aşağı yapıcam diyorsan yapıcağın işleme göre 2 veya 4 yönlü bir buton kullanabilirsin.biz makinalarımızda hidrolik sistemde bulunan valfleri joystick ile kumanda ediyoruz.sistem basit.tablanın yukarı kalkmasını istiyorsak joystick yukarı iterek valfi çektirip sistemi hareket ettiriyoruz.aynısı aşağı içinde geçerli.kolay gelsin.
 
Adem kardeşim;
Joystikler seloneyd valflere sadece elektrik verip enerjilenerek açma veya kapama yapmasını sağlıyorlar.Böylece seloneyd hidrolik yağın geçmesini veya durmasını sağlıyor.Bundan sonrası hidrolik sistemin işi oluyor yani.Tabi buradaki seloneyd valflerin değişik yapılarda olanları var bunuda belirtmek isterim.Her seloneyd aynı değil.Kolay gelsin........
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst