İnvertere Termostad Kontrolü

nitekser

Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar merhaba elimde atv 12 inverter mevcut invertere uyumlu bir dijital termostadla oda sıcaklığına göre motor devrini ayarlamak istiyorum.
oda sıcaklığı yükseldiği zaman motor devri artsın.
oda sıcaklığı düştüğü zaman motor devri azalsın.
bunu yapmam için nasıl bir termostad kullanmam gerekir
ve inverterin hangi uçlarını kullanmam gerekir ve parametre ayarları
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bunu bir termostatla yapmanız mümkün değil.bunu ancak cıkışı 0-10 veya 4-20 ma olan weidmüller,enda,delta gibi firmaların bu özellikleri kullanarak yapabilirsiniz.ürününüzü aldıktan sonra marka vede model ismi verirseniz yardımcı olurum.
 
EUC442
Üniversal Kontrol Cihazı 48mmx48mm
EUC442, PID konrol formlu, dijital üniversal kontrol cihazıdır. Tuş takımından seçilebilir Pt100, termokupl, 0-20mA ve 4-20mA üniversal girişleri ile tüm çalışmalarınıza cevap verir. Self tune özelliği ile en iyi PID parametreleri otomatik olarak ayarlanır. Çift display ekranı sayesinde set ve proses değerleri aynı anda izlenebilir. Seçilebilir 0-20mA, 4-20mA, SSR ya da röle çıkışı bulunan cihazda RS485 opsiyonel modülü sayesinde ModBus RTU protokolü ile veri aktarılabilir ve kontrol edilebilir. Güvenlik parametreleri ile programlanan cihaza dışarıdan müdahale edilemez. Ergonomik tuş takımı ile gerekli set ayarları kolaylıkla yapılabilir.


kullanacığım termostad budur ama inverterde hangi üçları kullanağımı bilimiyorum ve hangi parametre


şimdiden teşekkürler
 
sayın nitekser aşagıdaki işlem sıralarını takip ederek yapabilirsiniz.
1-üniversal cihazınızın com ucunu sürücünün com ucuna diğer ucunuda sürücüde Al1 adlandırılan potun orta ucunun bağlantıdığı terminale bağlayınız.
2-daha sonra Lsp hızını 50 Hsp hız değerinide 0 yapınız.bu durumda ısı artıkca motor devri düşecektir.
3-eğer akım seceneğini kullanacaksanız bu durumda aı1t parametresi(analog değer seçim parametresini) uygun konuma ayarlamalısınız
 
en çok merak ettiğim konulardan biride inverterin üstünde mevcut olan do çıkışı bu ne işe yarar nerde kullanılır ben termostadı buna bağlıyacamı tahmin ediyordum.
 
en çok merak ettiğim konulardan biride inverterin üstünde mevcut olan do çıkışı bu ne işe yarar nerde kullanılır ben termostadı buna bağlıyacamı tahmin ediyordum.

ben manueli incelediğimde bu do cıkısını göremedim resmini paylaşırsanız bakalım neymiş acaba
 
altıvar 12 AO1 LO1 OLARAK GÖSTERİYOR
ALTİVAR 11 DO ÇIKIŞI OLARAK GÖSTERİYOR
 
sayın gezer;başka bir konu adı altın da açmış olduğum buna benzer bir soruma yaklaşık 1 aydır kimse cevap yazmadı yardımcı olursanız çok sevinirim sorunum şu;güneş enerjisi panellerinden 90 derece gelen su eşanjöre girecek burada kullanılan bir başka su (warmer) suyu eşanjöre 20 derece girecek ve 40 dereceye çıkartılacak panoyu kurdum schenieder atv 312 inverter aldım 24 volt dc trafo, 2 ad 3tf 40 kontaktör,ve 1-0-2 anahtar ı bağladım 1 asıl 1 yedek olmak üzere 2 pompa mevcut 4 kw lık. 1 ad pt 100 warmer suyunu girişteki 20 dereceyi, 1 ad de termokupl veya pt 100 warmer suyunun çıkışındaki 40 dereceyi görecek buraya kadar herşey hazır sorun yok bu kontrolü ısıları ve debi barı ayarlayacak siemensin (rw32s) solar ısı kontrol cihazını 130 euro ya sipariş verdim asıl sorun bu sistemi kontrol edecek olan solar ısı kontrol cihazının programı ve invertöre bağlantısı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 
sayın gezer77; sorunu çözdüm ve öğrendim siemens rwd32s ısı kontrol cihazını invertere uyarladım teşekkürler
 
sayın gezer77; sorunu çözdüm ve öğrendim siemens rwd32s ısı kontrol cihazını invertere uyarladım teşekkürler

sayın yavuz31 burada bana hitaben yazdığınız mesajı bugün konuyu okurken farkettim vede gerçekten üzüldüm yardımcı olamadım diye.Malum iş yoğunluğumuz oluyor vede geç görebiliyoruz.Bu nedenle özellikle özel mesaj yoluyla bize ulaşırsanız size vede diğer üyelerimize sıkıntılarında daha cabuk yardımcı olmaya calışabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst