Frekans konvertörleri

melonn

Üye
Katılım
15 Eki 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
44
selam arkadaşlar frekans konvertörlerinin çalışma prensibi ve kullanım alanları hakkında yardımına ihtiyacım var bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Frekans konverterleri motorların devirlerini ayarlamak için kullanılır.

Bir örnek verecek olursak klima santrallerinde sabit devirli bir motor kulanıldığında motor devri değiştirelemediği için katlardan üflenen havanın basıncıda sabit olacaktır. Böyle bir sistem insanları çok fazla mutlu etmez. Bazıları basıncın çok yüksek olduğundan şikayet eder. Bazılarıda basıncın çok düşük olduğundan dolayısıyla ısınamadıklarından şikayet ederler.

Bu sisteme konfor amaçlı frekans konvertörü konulursa motor devrini istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.Dolayısıyla basınc değeride motor devriyle beraber artıp veya düşececeği için insanlar için bir konfor sağlanmış olur.

Frekans konvertörleri iki çeşit olarak imal edilirler.

1- Değişken momentli frekans konvertörleri:Motor devri düşürüldüğünde motorun torku da düşer dolayısıyla kontrol etmiş olduğu yükü düşük devirlerde çalıştıramayabilir. İnverter arıza sinyali verir.

2-Sabit momentli frekans konvertörleri:Motor devri düşürüldüğünde motorun torku sabit kalır dolayısıyla kontrol etmiş olduğu yükü düşük devirlerde bile çalıştırabilirler. Fiyatları Değişken momentli frekans konvertörlerine göre daha pahalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,181
Mesajlar
915,676
Kullanıcılar
449,948
Son üye
ugur666

Yeni konular

Geri
Üst