Motor suruculerin dezavatajlari?

tank

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar,
Genel olarak motor suruculerin dezavantajlari var midir?Varsa nelerdir?

Cevaplariniz icin tesekkurler!
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bildiğim tek dezavantajı motor sürücüleri şebekede harmonik oluştururlar...
 
uygun filtrelemeler kullanıldığında harmonik oluşumunun önüne geçilebilir.
 
Motor sürücüleri ile motor frekansı 100 hz üzerine çıkartıldığında motor için ne gibi sakıncalı durumlar oluşabilir.Mesala motor torkunda 100 hz üzerinde zayıflama oluşması mümkünmü ? Motorda ısınma sorunları oluşurmu?Motor tam gücüne ulaşmada zorluklar yaşarmı?
 
Motoru nominal frekansından yukarıda çalıştırmak hızında artmaya torkunda azalmaya sebep olur.Nominal frekanstan yukarı çıktıkça akımın düştüğünü torkun azaldığını görürsünüz.100hz üzerinde 50Hzlik bir motoru çalıştırırsanız motorun rulmanlarının , eğer önünde redüktör varsa dişlilerin çabuk zarar görmesine sebep olur.70Hz ideal olabilir.Ben redüktörlü motoru 70hzde 10 aydır çalıştırıyorum bi sorun yaşamadım.Tabiki rulman veya redüktörün ömrü azalıyordur.
 
50 hz üzerinde motor hızında yükselme ve torkda azalmanın teknik sebebi ne olabilir acaba?
 
Sürücüler frekansı V/F oranında arttırırlar.İnverterler 55-60 Hze kadar voltajı artırabilirler. 60Hzden düşüldüğü zaman frekansla birlikte voltajda düşer.Ama 60Hz üzerine çıkıldığında voltaj daha fazla yükselemeyeceği için frekans artar moment düşer. V/F nin karesi oranında değişir moment.
 
V/F oranından sebeple sürücüler ile devir artışı yaptırmak çok tercih edilmez eğer yüksek devire ihtiyaç varsa öncelikle bu devri verebilecek uygun motor ve mekanik sistem seçilmeli eğer devir ayarı yapılmak isteniyorsa mümkün olduğunca sürücüler ile devir düşürülmesi tercih edilmelidir. bu şekildeki bir çalışma hem motor hem de sistem açısından daha sağlıklı olacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst