Acil yardım - güvenlik sistemleri

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Arkadaşlar, acil olarak bana şöyle bir sistem lazım, apt. dairelerinin çelik kapılarının hemen dışına bir kamere koymak istiyorum ve bu kameradaki görüntü bir lcd ekrana akatarılacak, yani kısaca eğilip mercekten bakma olayı kaldırılıp, merceğin olduğu yere orta boylu lcd bir ekran koymak istiyorum. Görüntü direk lcd ekrana aktarılcak. Aynı sistem olup görüntü direk tv ye de aktarılabilir, bu da 2. farklı bişey, arkadaşlar çok acil iki sistemden birine en azından ihtiyacım var. Lütfen yardım ederseniz sevinirim. Böyle ürünler üreten bir firma da olabilir bildiğiniz.
 
Arkadaşlar, bu sistem çok önemli, bu sistemi cazip fiyatta bulan arkadaşlara çok para kazandırabilirim.
 
Bahsettiğiniz düzenekleri biz de müşterilerin talebine göre yapıyoruz. Yalnız piyasada henüz böyle bir hazır paket malzemeye rastlamadım. Biz bunun için 7" LCD ekran TV kullanıyoruz. (Bunu genellikle kapı yanında diyafon panelinin yanına veya hemen üzerine monte ediyoruz.) Dış kapı önünü uygun açıyla görebilecek bir noktaya genellikle DOME tip kamera takıyoruz. Kablosunu ise ya zil tesisatının içinden veya uygun yer varsa direk bir delikle içeri alıp LCD ye ulaştırıyoruz. Gerekli noktalarda ince kanal çalışması yapılıyor. Kamera adaptörü ve LCD için elektrik hattını ise sigorta kutusundan sağlıyoruz.
Burada maliyeti LCD ve kullanılan kamera belirliyor. Kamera için çok farklı tip fiyatlar var (50 YTL den başlayan...) Ama asıl maliyeti kullanılan LCD ler tutuyor ,çünkü marka çeşitliliğine rağmen maalesef fiyatlar birbirine oldukça yakın. Zaten büyük bölümü özellikle Çin menşeyli.. Fiyatları da 150 -250 YTL civarlarında.. Kolay gelsin..
 
haydar001 ' Alıntı:
Yapmak istediğiniz sistem için maliyet çok önemli değilse görüntülü diyafon paketlerini tavsiye ederim. Çünkü hem komple sistem olarak garantili olması hem de gece görüşlü olması avantajlı yapıyor. Kapı arkasındaki kişiyi tamamen ışıksız karanlık ortamda bile gündüz gibi net görebiliyorsunuz. Ama tabi biraz tuzlu oluyor haliyle. daire başına 500-600 ytl civarında maliyetin olur diye düşünüyorum.
Hemen örnek bir site:

http://www.teknik-bilisim.com/goruntulu_kapi_telefonlari.html

Yok kamera ayrı olsun hem de kablosuz olsun ve monitör ayrı olsun derseniz:

http://www.teketek.com/default.asp?git=10&altkategoriID=14439
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=684853&aType=product&catId=4198

Sağol arkadaşım yardımın için, fakat tv ile bağlantıda olacak olan sistem kablosuz olabilirse çok iyi olur. Kablosuz sistemin içeriği farketmez, Örn; radyo frekansı olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst