Sizcede bir mühendis Meslek lisesi çıkşlı mı olmalıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

darma

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Arkadaşlar ben düz lise çıkışlı bir elektrik mühendisiyim ve ben elektrik mühendislerinin meslek lisesi çıkışlı olmasından yanayım.Biz gerçekten bişeyleri anlayana kadar baya bir sene geçiyor.Çünki temelimiz gerçekten yok.Alt yapı olmayınca da işlem kabiliyeti bir işe yaramıyor.Siz ne diyorsunuz?
 
Kesinlikle katılıyorum fakat ülkemizdeki sisteme göre meslek lisesi okuyan brinin mühendis olması neredeyse imkansız. En azından 2 yıllık üniversitelere direk geçiş yapabiliyorlar bunun iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum ama meslek liselerinde okuyan öğrencilerin mühendis olma hakları elinden alınmış durumda. bir meslek lisesi çıkışlı olarak bunu düşünüyorum.
 
DÜZ LİSE ÇIKIŞLI BİR MÜHENDİS OLARAK AÇIK AÇIK SÖLÜYORUM biz işi bilmiyoruz ve kendimizi gel,iştirmek için piyasada meslek lisesi çıkışlılardan yardım istiyoruz.Sistem yanlış dediğin gibi.Bizde yanlışın bi parçasıyız.Keşke size bu imkan tanınsada sadece mühendis diploması var diye meslektaşlarım oluk oluk para kazanmasa da işi bilen kişiler hak ettiklerini en azından alsalar.Birlikte çalıştığım teknisyen arkadaşlarım var ve maaşım onların 2 katından fazla ama işi onlar yapıyor ben sadece onlara güveniyorum ve imzalıyorum....
 
Gerçekleri söylediğiniz için sizi kutluyorum.Eğitim sistemimiz yanlış.
 
Bence MÜh. İŞİnde 4x4'lÜk Olmali Mes. DÜz Fark Etmez Yeterkİ GerÇek MÜh. Dİyebİlmelİ
 
Düz lise mezunu elektrik mühendisiyim ve önemli olanın çalışmak ve çalışmak ve disiplinli çalışmak olduğunu bilecek kadar tecrübe sahibiyim .Meslek lisesi mezunlarına mühendislik olanağı verilmesine elbette taraftarım ama genç mühendislerde eksik olanında iş disiplini eksikliği ve temiz beyaz yakalı gömlek giyme hevesi olduğunu açıkca biliyorum .
İşin püf noktası sürekli eğitime önem vermek ve teknik gelişmelerden geri kalmamaktır .
 
Teknik lise Elektrik bölümü mezunu Elektrik mühendisi olarak, meslek lisesinde verilen teorik bilginin önemini ve gerekliliğini savunuyorum düz lise mezunu bir mühendisin mezun olduktan sonra bu temeli alması mümkün değil.Çünkü Okuldaki teorik bilgi birikimi uygulamayla birleşince anlam kazanmaya başlıyor ancak mesleğini seven ve mesleğini icra etmekten haz duyan teknikelemanların önünde hiç bir engel yok olamazda bireysel gayret , merak,azim ve tecrübe ile bu sıkıntıların aşılabileceğine inanıyorum. Azimle işeyen fare duvarı delermiş  ;)
 
Bende düz lise çıkışlı bir elektrik mühendisi olarak özellikle üniversitedeki meslek derslerinde bayağı zorlanmıştım. İlk sıtajımda meslek liseli stajer öğrencilerden elektrik konusunda geriydim ve onlar benden öğreneceğine ben onlardan birçok şey öğrendim. Fakat mühendislik deyince çok büyük bir alandan bahsediyoruz. Her mühendis kendini bir alanda yetiştiriyor. İlgi duyduğu alanda çalışan işini seven ve sürekli kendini geliştiren bir mühendis için meslek liseli olmak bir dezavantaj fakat kapatılamayacak bir açık değil. Gençler meslek eğitiminde lisede başlamalı. Fakat ülkemizde ise lisede meslek eğitim alanlarla ünv. sınavında mühendislik bölümlerini kazanması çok zor. Ne kadar tezat bir sistem.
 
Ben teknik lise mezunu (4yıl) ve marmara üniversitesi elektrik öğretmenliği mezunu özel sektörde çalışan biri olarak.Bu forum içerisinde defalarca bu anlamsız uygulama ile alakalı görüşlerimi belirttim.Elbette ki alt yapı sahibi olarak lisans eğitimine başlamak büyük bir avantajdır.Benim lisans eğitimi dönemimde mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlarımın ne kadar zorlandığına ve hatta bizden yardım aldığına şahit oldum.Ancak bu arkadaşlarım şimdi piyasada sıkça karşılaştığım ve mesleklerinde başarılı insanlar.Bu dezavantaj kişinin mesleğine olan ilgisi ve merakı ile kapatılabilir.Her şey kişinin kendisinde başlar ve biter.İstediğiniz kadar okuyun ilgi duymayan ve mesleğini sevmeyen birinden başarılı olmasını bekleyemezsiniz.Ha teknik lise okuyup mühendis olsun ha düz lise okuyup mühendis olsun hiç fark etmez.Ancak şu da aşikar meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin düşük katsayılar ve okul puanlarıyla mesleği ile ilgili mühendislik fakültelerini kazanmasının engellenmesi akıl karı değil.Gerçi eğitim sistemini bile özelleştiren zihniyetlerden fırsat eşitliği ve mantıklı eğitim politikaları beklemekte ayrı bir anlamsızlık.Allah sonumuzu hayretsin... Selamlar ,saygılar.
 
arkadasım haklı olabılırsın.ama bu konuda duz lıse cıkıslı arkadaslara şunu dıyebılırım.yaz tatıllerınde bır yerde calıssalar vede orada kendılerının sadece bu ısı ogrenmek ıstedıklerını belırtseler onlara yardımcı olmayan cıkmaz sanırım.benım basımdan 4 sene once bır olay gectı.ıkı arkadas calıstıgım ısyerıne gelen ıkı teknık lıse stajyerlerındendı.bırsuru vardı ama bu ıkısı kankaydı.bırı benım calıstıgım bolumde dıgerıde bır grupo stajyerle bırlıkte dıger bolumde staja basladı.benım yanımdakı stajyerle bırlıkte hadı suraya gıdelım sunu halladelim deyıp yanıma alıp gıdıyor.vede ona orada bılgıler verıyordum.ucuncu gunun sonunda bır oglen tatılınde kankasıyla yanıma geldıler.abi sana bır soylemek ıstıyoruz kızmazsın degılmı dedıler.bende soyleyın bakalım dedım.dıger bolumdekı arkadası benım yanımda staj yapmak ıstedıgını soyledı.neden dedıgımde ıse bana kendısıne dıger bolumde ogrenemedıgını arkadasından geri kaldıgını soyledı.yanı arkadaslar bence staj cok onemlı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst