1900 kullanıcısının son içeriği

  1. event recorder nedir?

    Doğrudur sizin yazdıklarınıza ilave olabilir, sadece "kolay kaydedici" yazmışsınız yazım yanlışı olabilir önemli bir şey değildi. İyi günler.
  2. event recorder nedir?

    sayın Zeybek sanırım yanlış yazdı event recorder olay kaydedicidir aslında rölelerden tek tek ulaşabileceğiniz olayların tek panoya taşınmasıdır. "Olay" eşik değerin aşılması ama trip olmaması durumlarınıda kapsar.
  3. Ototrafo

    Oto trafoda bir çeşit güç trafosudur sadece sarımlar farklı çekirdeklere değil üst üste yapılır. Metal Clad hücreler kullanılmaz 154 kV indirici trafo merkezleri tesis edilir.
  4. Teias elektrik kesintisi

    Anladığım kadarıyla siz TEİAŞ a ait TM nin OG barasından müstakil bir fidere sahipsiniz. Ama muhatabınız dağıtım şirketi TEİAŞ dağıtım şirketi ile mutabakata varıp elektriğinizi kesebilir. Mahkemeyle uğraşmayın olay kamu yararıdır.
  5. başkasının projesine üstünde tadilat projesi yapabilirmiyim.

    Projeyi çizen kişiden muvaffakat alman gerekiyor.
  6. 154k seviyesinden abonelik

    Bunun için işletmesi size ait olmak kaydı ile bir trafo merkezi tesis etmeniz gerekiyor. Kabul çalışmaları TEİAŞ tarafından yapılmak kaydı ile. Gerekli izinleri alıp prosedürleri tamamlarsanız mümkündür. Ancak OSB ler serbest tüketici olarak enerjiyi aracı kullanmadan direkt teiaş tan alır ve...
  7. black star özelliği nedir?

    Yük tevzilerin santrallere bu özelliğin bünyelerinde olup olmadığını sormalari black start modunun ne olduğunu bildiklerini gosterir, bende çok iyi bildiklerine eminim.
  8. black star özelliği nedir?

    Black start demek istediğinizi düşünüyorum tam olarak ne olduğunu bilmesemde mantiken santarallerin sistemden enerji çekme den türbinleri ne start verebilmesi özelliği olsa gerek.
  9. Enterkonnekte sistemimiz mi çöktü?

    Bu yaşanan büyük enerji kesintisi ile ilgili Taner Yıldız'ın bir açıklamasını okudum İzmir'de bir özel santralin servis harici olması sonucu domino etkisi ile sistem oturmuş olabilir diyordu. Bende benzer şeyleri düşünmüştüm. Enterkonnekte sistemde bağzı bölgelerde arızalar olabilir, bakım...
  10. aynı akım trafosuna hem sayaç hem de ampermetre seri olarak bağlanır mı?

    Her teçhizat için bir takım akım trafosu almak yerine piyasadan 3 sekonderli bir takım akım trafosu temin edip, sayacı ayrı ölçü aletlerini ayrı , röleleri ayrı sekondere bağlayabilirsin. Eğer tek sekonderli akım trafon varsa ve hepsini aynı sekondere bağlayacaksan güç hesabını iyi yapman...
  11. Elektrik Proje Fiyatlandırması ve Detayları

    1. 1000 m2 bir yapsatın sadece elektrik, telefon ve yangın algılama projelerinin yaklaşık olarak piyasa şartlarında, 300, 500 lira arası çizilip + onaylatıldığını düşünürsek, ve bu okulda seslendirme tesisatı + ups + data + topraklama gibi şeyleride isteyeceklerini göz önünde alırsan çizim +...
Geri
Üst