YG iŞLETME SORUMLUSUNUN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

professor

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar, bir çok kaynaktan araştırdım fakat net bir veri bulamadım. Işletme sorumlusu bir fabrika yada alışveriş merkezinin trafo binasından sorumlu fakat , sorumluluğu kapsamında yapması gerekenler net olarak nelerdir. Bunun içinde sözleşme maddelerinde yazanlardan ziyada daha somut cevaplar verirseniz sevinirim. örneğin trafonun yağı nekadar zamanda kontrol edilmeli, bu değişim işletme sorumlusunun mu Bakım sorumlusunun mu görevi ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İşletme sorumlusunun görevi,AG şalter girişine kadar olan tüm şalt tesisatının kontrolu ve alınması lazımgelen tedbirler konusunda uya-
rıdır.Trafo bakımı,temizlik,OG ile ilgili kumanda tesisatının testinin yapılması ve işlerliğinin sağlanması,OG tesisatının temizliğinin yapılması
uyarılarının yapılması ve işlem esnasında işin başında bulunması,görevleri içerisindedir.Ayrıca,sayaç endkslerini tesbit ederek,kompan-
zasyonla ilgili uyarılarda bulunması ( mecburiyet yok ) da beklenen hizmetlerdendir.
 
bazen kompanzasyon eksiklikleri veya hatalarından kaynaklanan cezalar yüklenici yani işletme sorumlusuna yüklerler.onun için bence en önemli iş endekslerin dikkatli okunup önlemlerin alınmasıdır.
 
Kompanzasyon takibi,işletme sorumlusunun görev alanında değildir.
 
Son düzenleme:
Kompanzasyon takibi,işletme sorumlusunun görev alanında değildir.
fahri bey olmayabilir ancak genelde kamu kuruluşlarının teknik şartnamelerinde kalın ve büyük puntolarla kompanzasyon cezaları yükleniciye aittir die yazılıyor.

YÜKSEK GERİLİM TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU HİZMET SÖZLEŞMESİ'nde şöyle bir madde var.Aktif ve reaktif enerji tüketiminin izlenmesi ve kompanzasyon tesisinin sağlıklı çalışıp çalışmadığının denetlenmesi özel sözleşme hükümlerine tabidir.Asli görevi değil ancak bir çok yerde bunu da dahil ediyorlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar konuyu biraz daha açarsak , eksiklikler , öneriler , kontrol sırasında dıkkat edilecek seyler nelerdir. Bakım sorumlusu bulunmayan bir işletmede , işletme sorumlusu arızalardan sorumlumudur.
 
işletme sorumluluğu sözleşmesinin içeriği hakkında bilgi verebilecek olan var mı? mesela sorumlu olarak kimlerin oraya girebileceği, işletmenin anahtarlarının kimlerde olduğunun belirlendiği yazılı bir dökümanı olan var mı?
 
çalıştığım fabrikada yg işletme sorumlusuyum.
pano odaları, trafo vs elektriğin olduğu tüm yerlerin kilitli olmasına özen göstermen gerekir. kapılara ölüm thelikesi, girmek yasaktır, 34,5 kv vs tüm bilgilendirme yazılarını asman gerekir.
yg eğitiminde bir yerde uygunsuzluk gördüğünüz zaman yetkiliye mail atmamız gerekir demişlerdi, herhangi bir iş kazası durumunda bu gönderilen maillerin kanıt olduğunu belirtmişti avukat. özellikle sormuştum, mailin gçerliliği oluyormu diye, evet demişti.
fabrikaya gelen taşeronlarla sözleşme imzalaman gerekir, iş güvenliği vs kurallarına uymak onların sorumluluğunda gibi.
çalışan tekniker, teknisyenlerin kontrolkalemi kullanmasına izin vermemelisin, bence faz kalemi kullanmaları gerekir.
tüm pano önlerine kalın izole halılar koymalısın.
elektrikçi ayakkabıların kaliteli olmalı, ben cofra kullanıyorum.
 
evet bunlardan benim katıldığım eğitimde de bahsetmişlerdi. benim merak ettiğim trafo binasının anahtarları. bize anahtarlar sadece sizde değil müşteride de olsun, oraya sizden başka girebilecek kişilerin listesini belirleyin ve bunları kağıt üzerinde belgeleyin demişlerdi. yani emo nun verdiği bi sözleşme örneği var fakat orda sadece fiyat trafo cinsi vb. şeyler var. bu dediğim özel konularla ilgili maddeler yok. ben kendim hazırlayacağım fakat nasıl bi belge olmalı onu tam tasarlayamadım.
 
trafo binasına giriş için kimlere izin verilir? izin verilecek kişilerde yetki belgesi aranır mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst