Yeni modül Fatek PLC-Load Cell Modülü

ttengin

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
39
Fatek 2009 yılı 4.çeyreğinde yeniden atağa geçerek 16bit-20bit arası çalışan güvenilir bir loadcell modülü piyasaya sürmüştür. Kompak bir PLC için üzerinde birçok modüler PLC'lerin özelliklerini taşımaktadır. Bunlardan bazıları 14 bit analaog çözünürlük,32 nokta PİD özelliği,5 haberleşme kapısına kadar yükselebilme,2 cpu haberleşmesi ile 8 eksene kadar step uygulamalar,4 eksen servo uygulamaları,açık yazılabilir haberleşme protokolü esnekliği ile uzak doğu ürünleri içinde 1. sırada yer almaktadır.


Lutfen firmaniz ile ilgili iletisim bilgilerinizi ilgili bolumde veriniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
loadcellden kasıt tartım yapan cihazların modüllerimi bunlar
 
Hassas ağırlık ölçümleri yapan makinalarda kullanılıyor genellikle ambalaj,gıda dolum makinaları gibi load cell yük hücresini tartan bölüm PLC modülü üzerine entegre edilmiş halde tek bir modülde 1 adet load cell cihazı takılmasına izin veriyor..
 
Peki loadceller bildigim kadarıyla agırlıga göre analog sinyal üreten cihazlar yani bu sinyali alıp bir analog modül vasıtasıyla program içinde işleyemezmiyizde ayrıyetten böyle bir modül ihtiyacı doguyor.
?
 
engin bey modul ile ilgili detayli bilgileride eklerseniz sevinirim
 
Arkadaşlar load cell çalışma yapısı sizinde bahsettiğiniz gibi yük gerilimini analog voltaja çeviriyor modülün faydası normalde load cell uygulaması yapıcaksanız 1 loadcell ve 1 tane loadcell çevricisi alıcaksınız sonuçta elde ettiğiniz analog voltajı da PLC nin analog kartı yoluyla okuyacaksınız. Bu modülde ise direk 1 tane Loadcell alıcaksınız FATEK PLC ile beraber FBs-1LC(Loadcell) modülü aldığınızda loadcellden gelen değerlerinizi direk modül sayesinde ladder da görüntüleyebileceksiniz. ayrıntılı bilgi ve dökümanları en kısa sürede eklicem..


Çalışmalarınızda başarılar dileriz...

Engin Genç
Petek Teknoloji LTD.
 
Selam,

Engin bey dökümanın Türkçesinden bahsetmişsiniz. Konuyla ilgili gelişme var mı? Daha önemlisi bu modül hangi ana plc lere oluyor? FB-40MCT var elimde ona uyar mı? Uyarsa elinizde uygulama notu mevcut mu? Teşekkürler,

Analyzer
 
FBs-10MA,14MA,10MC,14MC dışında bütün CPU lara ek modül olarak takabilirsiniz örnek uygulamayı gün içinde eklicem... Şuan şirket dışındayım..
 
Sayınttengin,
Loadcell modülü ile okuma hızı nedir? Saniyede kac veri okunabilir?
Bircok loadcell modülünün ceviricisi 100Hz çalışmaktadır, aynı hızlara hatta daha yüksel hızlara çıkmak ve daha fazla veri okumak sizin modülünüzle mümkünmüdür?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst