Yangın koruma rölesi ve kaçak akım rölesi arasındaki fark nedir?

Katılım
20 Haz 2016
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar
görüşlerinizi merak ediyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yangın koruma rölesi 300mA'de devreyi açar. kaçak akım koruma rölesi ise 30mA'de devreyi açar. Ana panoya yangın koruma rölesi konulur. Tali panolara ise kaçak akım koruma röleleri konulur.
 
Insan vucudunun olum riski 30ma civarinda baslar...yangin ark akimi ise 300 ma .....bu akimlar topraga veya iletken olan baska bir yere akarsa (k.a.k.r sine geri donmezse gelen akim giden akima esit olmali mantigi ) rolemiz atiyor biri insani koruyor 30 ma hassas ayar ....digeri sistemde yangin arkini engelliyor 300 ma

Sent from my GT-I8200 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Ikiside k.a.r si biri insan digeri yangin icin

Sent from my GT-I8200 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
30ma insan koruma 300mA yangın korumalı kaçak akim rolesi diferansiyel role fark akımına göre çalışıyor buraya kadar tamam benim de merak ettiğim şu enerji girişine bağlanan 300mA lik yangın koruma salteri TMS yani üzerinde ms ve ma ayarı olan dip svicler olan salter oda bin evi kaçak akım role si fakat ma değerini 300 den yukarı çıkarılabiliyor olması bizim burda konut projelerinde mühendisler bunu çiziyorlar projelere elektrikçi de uyguluyor bence çok yanlış
 
örnek bir blokta 12 daire var ana giristede yangın korumalı TMS var 250A evde notr toprak kacagi oldu evdeki kaçak akım role si atmıyor girişteki tms trip e giriyor sonuç çok komik bloktaki 12 daire pert elektrik tamamen kesildi jeneratör varsa o çalışır yoksa allah kerim.
Demek istediğim şu konutlarda ve endüstride böyle salteri proje yaparken cizdirmemek lazım geçen
 
Yeni bir apartmanda basima geldi mikro firin isindiginda giristeki yangintms yi attiriyor evdeki kacagi attirmiyor ayarlari yukselttim bir sure sonra tekrar attirdi firini kullanmiyor vatandas servise verdi sonunda sorun cozuldu ama girise vurmadan daireyi actirmali diger abonelerde elksiz kalmamali bencede

Sent from my GT-I8200 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Bazı proje mühendisleri cizimciler salter firmalarıyla ortak midir anlayamadım is olsun diye girise normal TMS koyacaklarina hadi troid ve kaçak akım algılama roleside koy takım set ama olmaz adamlar inadına yangın korumalı TMS çiziyor ne hikmetse anlamadım gitti.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst