yıldız üçgen pıc ıle calıstırma

candas86

Üye
Katılım
29 Ağu 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
herkeze merhabalar..ben pıc ıle yıldız ucgen devere kurum uygulamak ıstıyorum..bıldıgımkdaıyla klasık panoyo gore pıc cok daha ucuz oluyor.yalnız hangısı daha cok daha dayanıklı olur..ve yapılmıs projeler varsa gonderebılırmısın.ve malıyet nekadar olur.
 
İstediğiniz nasıl birşey. Bildiğim kadarıyla pic de kullansan kafadan 2 adet kontaktör kullanmak zorundasın. Lazım olan şeyi açıklarsan yardımcı oluruz yada yol gösteririz.Kolay gelsin.
 
pic ile yapsan dahi yinede 3 kontaktör kullanacaksın zaten. Sadece zaman rölesinden kar etmiş olursun bununla.
 
arkadaşım 3 adet kontaktör 1 adet zaman rölesiyle işi çözersin eğer şemayıda istersen ben sans gönderirim ama bunu her yerde bulursun çünkü sorduğun soru çok basit
 
ben zaten bu klasık devreyı bılıyorum pıclede yapılısını bılıyorum sızın dedıgınızgıbı 2 yada 3 kontaktor gıtmıyor kontaktorlerın gorevunı trıyaklar yapıor...sahsı olarak yapım calıstırdım bunu benım ogrenmek ıstedıgım.ben bu devreyı pıyasada deneyemedım.dayanıklılıgı nekar devrenın calısmasında ılerkı zamanlarda sıkıntı oluyormu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle merhabalar...
Pic yada cmos serisi entegreler (40xx) ile yapılan devreler motor yada manyetik alan ile çalışan devrelerde pek sağlıklı olmuyor en basit elektriksel gürültülerden en kral şekilde etkileniyor...
Bu tür manyetik alan yada elektriksel gürültülü yerlerde picleri yada cmos serisi entegreleri devrede kullanmak için çok ama çok basit bir şekilde optik izalasyon yöntemi kullanılıyor bu tür devrelerde çift besleme kaynağı ile çift regüle yapılarak mümkün olabilecek en üst seviyede verim alınıyor.
 
kontaktore falan gerek kalmadan pic ile motorun yıldız üçgen calıştırılmasına ilişkin bir uygulama daha once yaptım ve calıştırdım dosyalar ekte
arkadsların yazdıgı gibi sistemde ekstra bir kontaltor v.s. yok motoru surmek için opto kuplor ve triac kullanılmıstır. triac secimi calıştıracagnız motora uygun yapılması onemli bir konu ayrıca, guc ve kontrol kısmını birbirinden ayıran optokuplorler moc3021 kullanılmıstır yani aslında optokuplor deyil optotriactır, degişiklik yapılmak istenirse bunun gözonunde tutulması gerek.
 

Ekli dosyalar

  • ProjeMotKon.rar
    121.7 KB · Görüntüleme: 129
Arkadaşım ozaman solidstate röle kullan. Triyakla ve opto kuplör ile uğraşma maliyeti senin yaptığın triyaklı devraden biraz fazladır ama en azından denenmiş.
 
arkadaslar ben devreyı yaptımda benım calıstıracagım motorlar buyuk motorar100 hp 80 hp..motor normalde kac anper cekıyor 60amp dıyelım yıldızda 180 dıyelım.ok ben 200 anperlık trıyaklar koydum...korkum su ılk kalkınma anının cok kısa surelı 200 amperı gececek bu arad trıyakların yanması benı korkutuyor..birkac trıyak eklıyerek bu sorun cozulurde bu sefer amlıyet cok artacak..acab trıyaklar 3 yada 4 sn yuksek akıma dayanırmı yada nasıl bır cozum bulmam lazım..benım ıcın cok onemlı yardımcı olursnız sevınırım..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst