Yüksek Gerilimle Alakalı Yüksek Lisans Tez Konusu Önerisi

Kassady

Üye
Katılım
2 Kas 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar yüksek lisansımda yüksek gerilim üzerine çalışmak istiyorum. Açıkcası ileride faydasını görebileceğim geleceği olan bir konu üzerinde çalışmak istiyorum. Sektörün içinde olmadığım için şuan çok fazla bilgim yok şunu araştır şunun üzerine çalış şeklinde tavsiyelerinizi sebepleriyle birlikte yapabilirseniz sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yüksek gerilim koruma sistemleri üzerine yaparsanız bence çok iyi olur. Gözlemlerime göre sektörde bu işten anlayan pek yok.
 
bir yerin haritasını alarak enerji nakil hattı projesini oluşturabilirsin.
 
Kar yükünün etkili olduğu enerji nakil hatlarına dc gerilim uygulayarak kar yükünü daha etkin şekilde erimesini sağlamak.
 
Hocam açıkcası bu alanda çok fazla çalışma var yapılmaya da devam ediyor benim istediğim biraz daha spesifik ve daha önce yönelinmemiş veya az üstünde durulmuş alanlar.


"Kar yükünün etkili olduğu enerji nakil hatlarına dc gerilim uygulayarak kar yükünü daha etkin şekilde erimesini sağlamak."

Mesela şu fena değil.
 
Yüksek gerilim veya orta gerilim için aktif harmonik filtre tasarımı.
Şebekede harmoniklere sebep olan sanayi kuruluşları için orta gerilim veya bölge elektrik dağıtım kuruluşları için yüksek gerilimde çalışan harmonik filtreler üzerinde araştırma yapabilirsiniz.
Belki komik gelebilir ama ben ileride büyük enerji tüketen sanayi kuruluşlarına harmonik filtre zorunluluğu getirilebileceğini düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst