YÜksek elektrİk teknİkerİ nasil olunur?

trkgo

Üye
Katılım
20 Eki 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
selamlar;
ben elektrİk teknİkerİyİm,bazi yerlerde "yÜksek elektrİk teknİkerİ" Ünvanini duyuyorum acaba nasil olunur yÜksek elektrİk teknİkerİ?

bazi arkadaŞlarima sordum 2 cevap aldim hangİsİ doĞru;

1)lİseyİ teknİk bÖlÜmde okuyup yÜksekokuluda okuyunca yÜksek teknİker,sadece yÜksekokul okuyuncada teknİker olunuyomuŞ...

2)yÜksek elektrİk teknİkerİ eskİden olan bİr ÜnvanmiŞ


hangİsİ doĞru???
 
ama 1 numarada mantıklı değilmi?
 
bence bu ünvanın gene verilmesi lazım sınavsız olarak myo na girip mezun olanlar ile eskiden sınavla girip emek sarfederek mezun olanların ayrıcalığı olması kanaatindeyim.
ayrıca bizim meslek yüksek okulu 5 katlı idi:)
 
ayrıca bizim meslek yüksek okulu 5 katlı idi

bu durumda sen hangi kattaydın, eğer 5. ise rütbe olarakta 5 olmalı :)

Pardon böldüm ama dayanamayıp yazdım. :)
 
eskiden meslekyüksek okulları 3 yıl eğitim veriyordu ve buradan mezun olanlar yüksek tekniker ünvanı alıyordu.Bu o günlerde düşünülüp verilen bir terim.
 
Evet arkadaş haklı Eskiden 2 yıllık tekniker ve 3 yıllık yüksek tekniker okulları vardı ama o 1980den önceydi şimdi 3 yıllık okul yok dolayısı ile yüksek tekniker olma şansın yok yanlızca mühendisliği bitirebilirsin yükselmek istiyorsan
 
arkadaşım bence yüksek teknikerlik falan saçma bir kavram zaten teknikerin yükseği mühendis oluyor sanırım. Bence sen sık dişini mühendis ol. Biliyorsundur umarım DGS sınavları var. Ben teknikerdim, DGS sınavını kazandım. Şİmdi Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. 1997 de m.y.o bitirdim. Biraz ara verdim, piyasa deneyimi kazandım. DGS çıkınca hemen atladım. 2005 te ise fakülteden mezun oldum. İsteyince oluyor.... :))))
 
şimdi işin dogrusu şu mesleki anlamda iş araken ve kendinizi ifade ederken kullana bileceginiz bi ifade şekli bu yani meslek lisesi yada teknik lise okumuş bi arkadaş bu egitimini önlisansda yani yüksek okulda'da sürdürmüş ise o kişi kendini yüksek elektrik teknikeri olarak nitelendirebilir fakat size tavsiyem bunu iş görüşmesi için kullanıcaksanız mesleki teorik bilgileri iyi bilmeniz gerekmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst