XW2B-40G5 ve XW2B-20J6-6 Terminal Blokları hakkında ?

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Arkadaşlar çalıştığım firmaya İtalya'dan gelen bir otomatik preste omron PLC ve de XW2B-40G5 terminal bloğundan 2 adet ve de XW2B-20j6-6 terminal bloğundan ise 1 adet bağlanmış durumda. Preste oluşan bir arızayı bulmaya çalışıyorum ama bu bloklarda tıkandım kaldım. Sistem kısaca şöyle. PLC makinanın kontrolünü yapıyor ama harici elemanlar PLC arasında bu bloklar bağlı ve ben harici elemanlardan plc ye doğru devre takibi yapmaya kalktığımda bu bloklara kadar geliyorum ama daha ileri gidemiyorum.Ben bu blokların çalışma prensipleri hakkında Türkçe bilgi maalesef bulamadım bu bloklar hangi mantıkla çalışır nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc Ana merkezdir herşeyi o denetler...Bu bloklar ise input - output tur....PLC bu bloklar ile haberleşir....içerisindeki programa göre ve gelen inputlara göre outputları enerjilendirir...Genelde biraz uzak mesafelerde plc ye fazla kablo yığını çekmemek için o bölgeye bu terminallerden konur...ve terminal plc arası 2 kablo ile haberleştirilir...
 
Biraz daha açabilirmisiniz.

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile bir nevi plc için giriş çıkış modülü ama plc ye eklenen tipte değil. Ama anlamadığım siz uzak mesafelerde demişsiniz ama benim dediğim bu terminaller plc ile aynı panodalar bu biraz kafamı karıştırdı.

Birde terminal plc arası 2 kablo haberleştirilir demişsiniz ama bu terminallerin soketleri çoklu soket ve soketteki tüm kablolar plc ye gidiyor.

Ama dediklerinizden şunuda çıkarttım plc ye ek modül takmaktansa bu terminalleri kullanarak bir nevi maliyet mi azaltılmış oluyor ?
Yanlışsam düzeltin lütfen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst