Xp yüklerken pc kapanıyor.power dan resetlemem gerekiyor

zelio87

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
selam Xp yüklerken pc kapanıyor.power dan resetlemem gerekiyor tekrar acılması için.ve powerin fisini çıkarıp resetledikten sonrada aynı şeyleri yapıyor ve pcye xp kuramıyorum.ekran kartını söktüm, onboardı kullandım yine olmadı,ramleri tek tek söktüm denedim olmadı, farklı hardisk denedim olmadı,cd yi değiştirdim olmadı farklı cd rom denedim olmadı,işlmeciyi söktüm geri taktım ve fanını temizledim olmadı,power ı degiştirdim yine olmadı anakartı temizledim yine olmadı....bir tek anakartı ve işlemciyi degiştirip denemeyemedim acaba sorun nerede oabilir
 
Hiç ana kartın üzerindeki kondansatörlere göz attınız mı? İşlemcinin arka tarafında portlara yakın kondansatörleri kontrol edin. Bazen kondansatörler şişmiş olabiliyor... Daha önce böyle bir hata ile karşılaşmıştım ve çözümü arızalı kondansatörü değiştirmek idi ...
 
bütün kondansatörleri gözden gecirdim fakat anormal birşey göremedim.ve bu arada farklı bir işlemci buldum taktım yine düzelmedi bir tek deneyemedigim anakrt var biryerden bulursan onuda deneyecegim.tşkler
 
XP kurulumda hangi aşamasında reset atıyor? Birde Hiren CD ile (googlede arat bulunur) PC'yi CD den aç ve içerisindeki test araçları ile test et. HDD'yi fdisk ile parcala ve sonrasında format at. Biosun pilini sök 2 saat bekle sonra tak dene, Win98 veya 2000 kurmayı dene olmadı lunix işletim sistemi kurmayı dene bunlarda da yapıyorsa ya HDD kablonda bir şeyler var yada anakartında. Zamanı takip et hep aynı sürede yapıyor ise işlemci etrefında ısıdan dolayı işlemciye reset attıran bir olay vardır.
 
oneparsa arkadaşımın pc sinde böyle bir sorunla karşılaşmıştım ve format atamamıştım, acaba bios ayarlarıyla ilgili bi sorun olabilir mi?
 
oneparsa arkadaşımın pc sinde böyle bir sorunla karşılaşmıştım ve format atamamıştım, acaba bios ayarlarıyla ilgili bi sorun olabilir mi?

Biosdan da ola bilen sorunlar ola biliyor. Donanımsal bir arıza yok ise tüm yolları denemene rağmen format atamıyorsan, Bios pilini söküp bir kaç saat bekledikten sonra deneye bilirsin.
Bende bir eski PC var genellikle onda bu çözüm işe yarıyor. Cünkü 98 disketi ile fdisk bile bazen yaptırmıyor. Bende Bios pilini söküp bir gün sonra taktığımda her şeyi rahatlıkla yapıyorum.
Fakat artık PC lere format atmadan tekrar imaj yükleyerek sıfır hale getire bilirsiniz. mutlaka bir tane temiz HİREN CD si edinin bakın cok işinize yarayacak.
 
cdroom sata ise ide kullan bir dene tabiki bu hdd içinde geçerli. anakartın sata girişlerinde bu şekilde problemler olabiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst