windows xp problemi icin yardim edebilir misini?

alpago

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar.
laptop"a birden fazla windows yuklenmis ve pc her acilisinda dos ortamindaki siyah menude 3 adet kurulmus olan windowslardan hangisini acmak istedigim sorgulaniyor. kullandigim windosu secerek windowsa ulasiyorum. bu durum yanlislikla birden fazla wiindows yuklenerek yegenim tarafindan yapildi:)
sorum su: windows xp kullaniyorum ve d surucusunden diger windowslari sildim fakat hala pc baslarken bana secenek sunuluyor ve kullandigim windowsu secmem gerekiyor
bu durumu nasil duzeltirim yardim edebilirmisiniz?
saygilarimla tesekkur ederim
 
Bilgisayarı formatlayıp format aşamasında, Bu sürücüde var olan diğer proğramlar sil seçeneğini seçeceksiniz. Olduğu gibi bırak seçeneğini seçmiş olduğunuzdan dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz.
 
bilgisayarım simgesine sağ tıkla özelliklere gir,orda başlangıç ve kurtarma sekmesindeki ayarlara tıkla,karşına gelen pencerede (işletim sistemleri listesini gösterme süresini)'nin yanındaki tiki kaldır.Varsayılan işletim sisteminide yukardaki pencereden seç.Bu kadar artık başlangıçta liste çıkmayacaktır.
 
Bilgisayarım üzeinde sağ tıkla özellikler
Gelişmiş (Advanced) sekmesinde "Startup ve recovery" yazan yer var.
Buradaki Settings (ayarlar) butonuna tıkla. açılan pencereden edit (Düzenle) diye bir buton var. onu tıklayınca bir text dosyası açılır. buradan düzenleyebilirsin.
 
bootable olmayan bir cd ile yükleme yapıldığı için mevcut windows silinip yenisi kurulmamış ekstradan kurulmuş. eğer yeniden format atıp kurmak istiyorsan bootable olan bir windows cd si ile yüklemeyi deneyebilirsin
 
cok tesekkur ederim. aynen soylediklerinizi yaptik....
saygilarimla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,407
Mesajlar
917,350
Kullanıcılar
450,312
Son üye
ErkanGlc

Yeni konular

Geri
Üst