WinCCFlex RunTime çalışma

Overshot

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
Profibus üzerinden Mp277 touch panalle profibus üzerinden haberleşiyorum, sorun şu elektrik panosu makinanın arkasında oldugundan paneldeki değerler değişiklikleri için makinanın önüne gitmem gerekiyor, bunu önlemek için profibus ve Runtime ekran sayfalarını laptobumdaki PC ekranından çalıştırıp aynı anda PLC yede online olmak istiyorum.
WinCC Flexible da pb üzerinden runtime çalışmak ve aynı anda plc ye online olmak için ne gibi ayarlar yapmam gerekir ya da bu mümkün mü?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc nin mpi hattına wincc flexible runtime ekle ve projeyi runtime a göre uyarla.. sonrasında mpi kablo ile bağlanıp istediğin değeri değiştirebilirsin
 
Aynı mantıkla profibus(pb) hattına runtime pc panel eklesem farklı bir adreste olmaz mı? Aslında amacım şu pc üzerinden hem PLC ye hem panel programlarını online görmek, işim bittiğinde runtimeda projeyi MP277 panele aktarıp işimi bitirmek.
Aktarma kısmını copy pateyle mi yapacam yoksa, "Change device type" deyip panel tipi ni değiştirerek mi?
Bir de PLC ve Runtime Panele aynı pb adresiyle mi online olacam, haberleşme ayarlarını nasıl yapacam tam bilemiyorum.
 
Son düzenleme:
aslında sadece paneli görüp oradaki işlemleri yapmak istiyorsan eğer wincc de uzaktan panel erişimi var paneldeki proje pc de olacak ve uzaktan panele bağlantı için proje oluşturup panelin ip adresini vereceksin.. şu an tam hatırlamıyorum pc de wincc yok bir ara bakabilirsem daha detaylı anlatırım
 
arkadaşlar wincc editörde adresleme kısmında yazan mw ibaresi plc editör içinde m0 çin mi yoksa m1 için mi?
 
mw nin yanına kaç yazarsan onun için :) anlayamadım tam olarak nerden bahsettiğini?
 
wincc ile simentic manager programını plc olmadan simule etmeye çalışıyorum iki programda adreslemeler aynı olması gerekli olduğu için wincc editörde adreslem erinde mw yazıyor aynı şekilde simentic manager da kontak için m0.0 adrslemesimi yapmalıyım?
no:yapmak istediğim oluşturduğum kontağı Scada üzerinde kontrol edeiblemek)
 
mw yazmayacak.. adreslemeyi bool olarak seç sonrasında mw yazan yer M veya I olacak ordan merker bitlerini yazabilirsin.. integer olarak seçersen mw veya pqw-piw yazabilirsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,325
Mesajlar
916,721
Kullanıcılar
450,166
Son üye
oygg

Yeni konular

Geri
Üst